Άρθρο Localit 13 Ιουλίου, 2021

Η παροχή τεχνικής βοήθειας στους δήμους και το πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» οι άμεσες προτεραιότητες της ΕΕΤΑΑ

Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΕΤΑΑ

Η ΕΕΤΑΑ αλλάζει σελίδα και αφήνει πίσω της την εσωστρέφεια, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου κατά τη  συνεδρίαση του νέου ΔΣ της ΕΕΤΑΑ και υπογράμμισε ότι ο ρόλος της ΕΕΤΑΑ στην αρωγή των Δήμων της Ελλάδας είναι πολύ κρίσιμος σε μια εποχή που οι Δήμοι ετοιμάζονται να διεκδικήσουν πόρους από τα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως Ταμείο Ανάκαμψης.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΕΤΑΑ συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας συνεχάρη τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΤΑΑ μετά την εκλογή τους από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 2ας Ιουλίου 2021 και αναφέρθηκε στις άμεσες προτεραιότητες και στον σχεδιασμό που θα αποτυπωθεί στο νέο πλάνο της Εταιρείας, με έμφαση σε δράσεις με αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσημο. «Η συμβολή της ΕΕΤΑΑ μπορεί να είναι καθοριστική σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και στάθηκε ιδιαίτερα στα ζητήματα επιτάχυνσης των διαδικασιών για την ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας των δήμων. Ξεχωριστή μνεία έγινε και στα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει πλέον στη διάθεσή της η Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να υλοποιεί ώριμα επενδυτικά σχέδια που θα αλλάζουν την όψη των τοπικών κοινωνιών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών τόνισε τον σημαντικό ρόλο του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και ζήτησε τη συνδρομή του, προκειμένου οι δεσμεύσεις που καλούνται να αναλάβουν, να δρομολογηθούν άμεσα, με βασικό γνώμονα την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών.

Ο κ. Πέτσας αναφερόμενος στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η ΕΕΤΑΑ δήλωσε: Δύο από αυτές νομίζω ότι είναι επείγουσες και πρέπει να τις δούμε, άμεσα, καθώς έχουν σοβαρό αναπτυξιακό και κοινωνικό αποτύπωμα. Αναπτυξιακό, όσον αφορά στην τεχνική βοήθεια που μπορεί η ΕΕΤΑΑ να προσφέρει στους δήμους, και κοινωνικό, όσον αφορά στην εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Οι δύο αυτές προτεραιότητες είναι που θα μας δείξουν και το πώς θα κινηθούμε στο μέλλον. Πρόκειται για ζητήματα που σχετίζονται και με την αναπτυξιακή δυναμική των χρηματοδοτικών εργαλείων -τα οποία δεν είχαμε τις προηγούμενες δεκαετίες στα χέρια μας- όπως το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών, το Ταμείο Ανάκαμψης και τις συνέργειες που γίνονται με το ΕΣΠΑ. Για πρώτη φορά, δηλαδή, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία κατάσταση, κατά την οποία υπάρχουν αρκετά χρήματα στο τραπέζι και για τον λόγο αυτό χρειαζόμαστε ώριμες ιδέες και ώριμα επενδυτικά σχέδια, τα οποία θα ακολουθήσουμε. Και στο θέμα αυτό, η συμβολή της ΕΕΤΑΑ μπορεί να είναι καθοριστική σε συνεργασία με τους δήμους. Ένα, επίσης, καθοριστικό για εμένα στοιχείο είναι ότι εσείς είστε ο βασικός μου σύμβουλος -και θέλω πραγματικά να το σκέφτεστε έτσι- σε μία σειρά από θέματα. Θα ήθελα, λοιπόν, τη μεγαλύτερη δυνατή εμπλοκή της ΕΕΤΑΑ στις συνέργειες που μπορούμε να έχουμε και με άλλα Υπουργεία και με άλλους φορείς.

Ο πρόεδρος της ΕΕΤΤΑ Δημήτρης Μαραβέλιας ανέφερε ότι «η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα στα γραφεία της εταιρίας, σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη της Πολιτείας στη νέα διοίκηση και την αλλαγή σελίδας. Προχωρούμε στην υλοποίηση των σημαντικών προγραμμάτων της εταιρείας, για την ανάπτυξη και τη συνοχή της χώρας».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Σπύρος Σπυρίδων, στην εκτενή τοποθέτησή του είπε, μεταξύ άλλων:

«Η παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα στα γραφεία της ΕΕΤΑΑ, σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της εταιρίας προς όφελος της Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών. Η ΕΕΤΑΑ, από το 1985 που ιδρύθηκε έχει προσφέρει σημαντικότατο έργο στην αυτοδιοίκηση α΄ και β’ βαθμού».

Στη συνέχεια ο κ. Σπυρίδων αναφέρθηκε ενδεικτικά στα δύο κορυφαία προγράμματα που υλοποιεί σήμερα η Εταιρία:

  • Την Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής (παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ κ.λπ.) και έχει ήδη κάνει το άλμα της ψηφιοποίησης των απαιτούμενων δικαιολογητικών, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης, προς όφελος των πολιτών.
  • Την υποστήριξη των Δήμων (κυρίως των μικρότερων) της χώρας, με την Τεχνική Υπηρεσία, που συντελεί στην ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή των πολιτών της.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Παρουσιάστηκε η πρόταση για την αναβάθμιση του αστικού τοπίου στο Ανατολικό Κέντρο της πόλης

Η πρόταση για την ολιστική ανάπλαση του Ανατολικού Κέντρου Καλαμάτας, παρουσιάστηκε χθες Πέμπτη στο ιστορικό…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βριλήσσια: Αυξήθηκε σημαντικά η διαλογή των απορριμμάτων στην Πηγή το Α΄ εξάμηνο του 2024

Στον Δήμο Βριλησσίων, καταγράφηκε σημαντική αύξηση στη διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή το πρώτο εξάμηνο…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παλλήνη: Θρυμματισμός των κηπευτικών απορριμμάτων από το Δήμο

Ξεκίνησε ο θρυμματισμός των κηπευτικών απορριμμάτων και από τις τρεις Κοινότητες Δήμου Παλλήνης (Ανθούσας, Γέρακα,…