Άρθρο Localit 03 Δεκεμβρίου, 2018

Γ. Πατούλης: Το συνέδριό μας διεξάγεται σε μια συγκυρία με πολλές ιδιαιτερότητες – με σημαντικότερες τον “Κλεισθένη” και τη συνταγματική αναθεώρηση

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου υπογράμμισε ότι αυτό διεξάγεται σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία για την Αυτοδιοίκηση, με πολλές ιδιαιτερότητες, καθώς πρώτον βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου και δεύτερον , σε λιγότερο από έναν μήνα, θα κληθούν οι δήμοι να λειτουργήσουν με βάση το νέο πλαίσιο που καθορίζει ο «Κλεισθένης», το οποίο θα επηρεάσει  τόσο τους δήμους, όσο και την καθημερινότητα των πολιτών.

«Όλοι γνωρίζουμε, ότι υπάρχουν τεράστια προβλήματα κι εκκρεμότητες όσον αφορά την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου, που δεν έχουν επιλυθεί ακόμη. Γεγονός που μας προβληματίζει, καθώς φαίνεται ότι το επόμενο διάστημα οι Δήμοι μας δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν για διάφορους λόγους, σε βάρος των τοπικών μας κοινωνιών και των πολιτών, ενώ θα έχουμε εισέλθει σε προεκλογική περίοδο. Η Κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει ότι θα πάμε στις εκλογές με “ήρεμα νερά”» τόνισε ο κ. Πατούλης συμπληρώνοντας: «Και μην διανοηθεί κανείς να θέσει σε κίνδυνο την σταθερότητα των τοπικών μας κοινωνιών για να εξυπηρετήσει μικροκομματικές σκοπιμότητες, γιατί θα μας βρει απέναντι. Όποιος κι αν είναι».

Άλλη μια ιδιαιτερότητα του φετινού συνεδρίου της ΚΕΔΕ, είπε ο κ. Πατούλης είναι το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία διαλόγου για την αλλαγή του Συντάγματος.

«Πρόκειται, είπε, για μια πολύ σοβαρή διαδικασία, γιατί αφορά τον θεσμικό εκσυγχρονισμό της χώρας.

Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης κι οφείλω να επισημάνω, πως για μια ακόμη φορά η Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, αγνοήθηκε.

Όπως αγνοήθηκε πριν δύο χρόνια, που συνεστήθη η περίφημη αυτή επιτροπή των σοφών για να καταθέσει τις προτάσεις της για την αναθεώρηση του Συντάγματος, τις οποίες ποτέ φυσικά δεν είδαμε.

Διαπιστώσαμε και τότε , για μια ακόμη φορά, ότι δεν μας αγαπά η Κυβέρνηση, σε αντίθεση με την αυτοδιοίκηση δεύτερου βαθμού, που συμπεριέλαβε δύο εκπροσώπους της σε αυτή την επιτροπή σοφών, για να βολευτεί προφανώς κι ένα προσκείμενο σε αυτήν πολιτικό πρόσωπο.

Σε κάθε περίπτωση, κι ανεξάρτητα από τον τρόπο που αντιμετωπιζόμαστε από το Κεντρικό Κράτος και τους θεσμικούς του εκπροσώπους, εμείς θα ανταποκριθούμε στις ευθύνες μας.

Με αφετηρία το Συνέδριο μας, θα διαμορφώσουμε τις θέσεις μας και θα προτείνουμε συγκεκριμένες αλλαγές στο Σύνταγμα, με στόχο να συμβάλλουμε δημιουργικά και θεσμικά στη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 31 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επέκταση του δικτύου αποχέτευσης στον Δήμο Παλλήνης

Ξεκίνησε η σύνταξη της οριστικής  μελέτης για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης  στους οικισμούς Λεονταρίου (Κάντζας)…

Ρεπορτάζ 31 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στη Λάρισα τον Ιούνιο πανελλαδικό φόρουμ για το ποδήλατο και την ποδηλασία

Η διοργάνωση του 1st Larissa Cycling Forum, το πρώτου πανελλαδικού φόρουμ για την ποδηλασία και…

Ρεπορτάζ 30 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Στις Πρώτες Βοήθειες εκπαιδεύτηκε το προσωπικό των ΚΔΑΠ του Δήμου

Στις Πρώτες Βοήθειες, εκπαιδεύτηκε το προσωπικό των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της ΚΕ ΦΑΡΙΣ και…