Άρθρο Localit 02 Ιουλίου, 2014

Γ. Ντόλιος: Χαρακτηριστική περίπτωση αντιμεταρρύθμισης η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας

ntoliosΩς ενδεικτική περίπτωση “αντιμεταρρύθμισης»  χαρακτήρισε την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος από το βήμα της ενημερωτικής συνάντησης νεοεκλεγμένων αιρετών, από την Αττική και την Πελοπόννησο. Την ημερίδα διοργάνωσε η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το ΥΠΕΣ και την ΕΕΤΑΑ.  ο υφυπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι οι ίδιες οι ανάγκες της Αυτοδιοίκησης  θα προκαλέσουν την ανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας.

Ο  Γ. Ντόλιος υπογράμμισε την ανάγκη η Αυτοδιοίκηση να έχει δικό της πρόγραμμα στο ΕΣΠΑ, κάνοντας γνωστό ότι ήδη γίνονται συζητήσεις με το υπουργείο Ανάπτυξης και σύντομα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις .

Επίσης επανέφερε το θέμα της μεταφοράς αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος στην Αυτοδιοίκησης, τονίζοντας ότι υπάρχουν τουλάχιστον 200 αρμοδιότητες που ακόμη δεν έχουν αποκεντρωθεί.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 30 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η πρώτη «Οδός Αποδήμων Κρητών» στον Άγιο Νικόλαο

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου δημιούργησε μια συμβολική γέφυρα τιμής, μνήμης και πολιτισμού με τους Απόδημους…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Νέος δημοτικός χώρος για κοινωνικές υπηρεσίες

Ένα νέο δημοτικό κτίριο με κοινωνικό χαρακτήρα αποκτά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στην περιοχή του…

Ρεπορτάζ 20 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας,…