Άρθρο Localit 22 Μαρτίου, 2021

Έβρος: Αιτήσεις χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για αποκατάσταση κτιρίων που επλήγησαν

Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση αναφορικά με τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τις πλημμύρες της 11ης-12ης Ιανουαρίου και της 1ης Φεβρουαρίου σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν στην αρμόδια υπηρεσία, εντός τριών μηνών μετά τη δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ. της εν λόγω εκδοθείσας ΚΥΑ, των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εσωτερικών και Υποδομών, αίτηση για τη διενέργεια αυτοψίας στο πληγέν κτίριο. Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο δήμος Αλεξανδρούπολης διευκρινίζει ότι το έργο της αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες που έπληξαν τις κοινότητες Άβαντος, Λουτρού, Άνθειας, Καβησού, Πέπλου και Φερών, αναλαμβάνει η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Βορείου Ελλάδος. Επί του διαδικαστικού, ο ιδιοκτήτης που έχει πληγεί από τις εν λόγω πλημμύρες θα πρέπει να συνοδεύει την αίτηση για τον έλεγχο και την έκδοση έκθεσης αυτοψίας του ακινήτου του, από τίτλους ιδιοκτησίας, οδοιπορικό σκαρίφημα και φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου.

Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις αποστέλλονται με συστημένη επιστολή, έως και τις 16 Ιουνίου 2021, στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, Ναυαρίνου 28, Τ.Κ. 55131, Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 01 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Με 5 εκ. ευρώ χρηματοδοτεί η περιφέρεια Ν. Αιγαίου το έργο «Προστασία και Ανάδειξη της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου»

Φορέας χρηματοδότησης του έργου είναι το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού δια του Ταμείου Ανάκαμψης και…

Ρεπορτάζ 01 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Μύλος των Ξωτικών και τα Τρίκαλα γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με πλήθος δωρεάν εκδηλώσεων

Ξεκίνησαν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις  εκδηλώσεων στον 11ο Μύλο των Ξωτικών και στην πόλη των Τρικάλων.…

Ρεπορτάζ 30 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εισαγγελική παρέμβαση για ρύπανση από ελαιουργικό απόβλητο του φυσικού περιβάλλοντος της Π.Ε. Ηρακλείου

Την παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου Αθανασίου Γαλήνα προκάλεσε η ρύπανση-μόλυνση από ελαιουργικό απόβλητο (κατσίγαρο)…