Άρθρο Localit 16 Δεκεμβρίου, 2021

Εθελοντική αιμοδοσία και προσφορά μυελού των οστών οργανώνει ο Δήμος Ηλιούπολης

Μια διπλή δράση εθελοντικής προσφοράς διοργανώνει ο Δήμος Ηλιούπολης την  Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, στο δημαρχείο της πόλης. Πρόκειται ουσιαστικά για διπλό «δώρο ζωής», καθώς θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και παράλληλα θα γίνεται εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας για την πανδημία, όπως ορίζουν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Ως προς την εθελοντική αιμοδοσία, θα είναι η 66η κατά σειρά που διοργανώνει ο δήμος και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς».

Οι εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού των οστών, θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας»: Για την εγγραφή στην Τράπεζα Εθελοντών, απαιτείται ο δότης να είναι υγιής, από 18 έως 45 ετών, να συμπληρώσει τη σχετική αίτηση και να δώσει δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σιέλου), με σκοπό να πραγματοποιηθεί η εξέταση της ιστικής ταυτότητας σε συνεργαζόμενο εξειδικευμένο εργαστήριο.

«Με την ιδιαίτερη ευαισθησία και ανθρωπιά που χαρακτηρίζουν τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιάννη Πούλο, αλλά και όλους τους εργαζόμενους στην υπηρεσία, η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου μας, με αφοσίωση και συνέπεια σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις, ενέργειες και πρωτοβουλίες αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης και πρόσθεσε: «Όλοι μαζί προσφέρουμε διπλό δώρο της ζωής».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Πανελλαδική απεργία, αύριο, στους δήμους

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία κατέρχεται αύριο, Τρίτη 24 Μαΐου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής…

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρόδος: Ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των δυνάμεων πυρόσβεσης ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Σημαντική ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των δυνάμεων πυρόσβεσης ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου και στοχευμένες…

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δύο νέες συμβάσεις για την κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων σε Χίο και Κεφαλονιά

Δύο νέες συμβάσεις για την κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) στη Χίο και την Κεφαλονιά…