Άρθρο Localit 22 Σεπτεμβρίου, 2017

ΕΣΔΝΑ: Τέλος ταφής για όσους δήμους δεν προσαρμοστούν στην πολιτική απομείωσης των προς ταφή απορριμμάτων στη Φυλή

Με τέλος ταφής ύψους 100 ευρώ ανά τόνο θα επιβαρύνονται τα φορτία των απορριμματοφόρων των δήμων που  είναι ανάμεικτα με πράσινο και κλαδέματα διαμηνύει με ανακοίνωσή του ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής.

Ο ΕΔΣΝΑ προέβη σ΄αυτήν την απόφαση «μετά την αδιαφορία των δήμων να προσαρμοστούν στην πολιτική της μείωσης με τη χωριστή συλλογή των πράσινων και κλαδεμάτων» και στο πλαίσιο απομείωσης τοου όγκου των προς ταφή απορριμμάτων στη Φυλή.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του , θα δοθεί οδηγία στην υπηρεσία που έχει τον έλεγχο της πύλης του ΧΥΤΑ Φυλής προκειμένου τα οχήματα των δήμων που μεταφέρουν σκουπίδια με ανάμεικτο πράσινο, να επιβαρύνονται με τέλος ταφής για αυτά τα φορτία, που ορίζεται σε 100 ευρώ/τόνο.
Οι υπηρεσίες των δήμων έχουν περίοδο προσαρμογής στο νέο πλαίσιο λειτουργίας ως την 1η Ιανουαρίου 2018, όπως διαμηνύει στην ανακοίνωσή του ο ΕΔΣΝΑ.
Η απόφαση λήφθηκε μετά τη διαπίστωση – στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ-, του οξυμένου προβλήματος  της υπερφόρτωσης των κλαδεμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής.
«Παρά τις επανειλημμένες προτροπές του ΕΔΣΝΑ (από την 1η Οκτωβρίου του 2016) προς τους δήμους να οδηγούν τα καθαρά κλαδοδέματα ατελώς στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης, προκειμένου αυτά να μετατραπούν σε εδαφοβελτιωτικό εδάφους (λίπασμα), πολλοί δήμοι αδιαφόρησαν για τη χωριστή συλλογή των κλαδεμάτων» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση. Γεγονός το οποίο, σημειώνει ο ΕΔΣΝΑ, αφενός υπονομεύει τη πολιτική μείωσης των απορριμμάτων και αφετέρου επιβαρύνει τους δημότες ?ε πρόσθετες δαπάνες που αντιστοιχούν στα τέλη ταφής για τα πράσινα απορρίμματα.
Κατά τη σχετική εισήγηση του θέματος, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Αριστείδης Βρούστης επισήμανε ότι πλέον ο ΧΥΤΑ είναι σε οριακό σημείο και ότι η άμεση επίλυση του θέματος των κλαδεμάτων περνάει μέσα από την ξεχωριστή επί τόπου διαλογή (κλαδιών, οικιακών και οικοδομικών αποβλήτων) και τη λειτουργία των Πράσινων Σημείων των δήμων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λειτουργία ιατρείου διακοπής καπνίσματος στον Δήμο Σερρών

Ξεκινάει από αύριο Τετάρτη 22 Μαΐου, η λειτουργία ιατρείου διακοπής καπνίσματος, στο ΚΕΠ Υγείας –…

Ρεπορτάζ 21 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Δημόσια διαβούλευση για την Ο.Χ.Ε. Ταϋγέτου στην Αλαγονία

Εκδήλωση με αντικείμενο την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) για τον Ταΰγετο, διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας,…

Ρεπορτάζ 21 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηλεκτρονική Διαβούλευση για την εκπόνηση του Σ.Α.Π. του Δήμου Ωραιοκάστρου

Πρόσκληση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διαβούλευση για την εκπόνηση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) απευθύνει προς…