Άρθρο Localit 02 Φεβρουαρίου, 2022

Ενέργειες Δήμου για εγγραφή του θεσμού του Πατρινού Καρναβαλιού στο Εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Την βούληση να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες για την εγγραφή του θεσμού του Πατρινού Καρναβαλιού στο Εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας εξέφρασε η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας  Ήρα Κουρή, συντονίζοντας τις ενέργειες που θα οδηγήσουν σε επιτυχή έκβαση.

Mε δεδομένο ότι στους σκοπούς της ΚΕΔΗΠ τονίζεται η προστασία και διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου που συνδέεται με το «Πατρινό Καρναβάλι»  κρίθηκε αναγκαία η εγγραφή στο Εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας (αποτύπωση στοιχείων της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας με τη μορφή ευρετηρίου) του θεσμού του Πατρινού Καρναβαλιού ώστε να αποτελέσει μια έγκυρη και επικαιροποιημένη εικόνα της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

Η  δήλωση πρόθεσης υποβολής θα γίνει μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2022.

Η συμπλήρωση και Υποβολή Δελτίου Στοιχείου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς που είναι και το σημαντικότερο στάδιο της διαδικασίας θα συνταχθεί από την Κ.Ε.ΔΗ.Π. Καρναβάλι Πάτρας και με την συνδρομή φορέων της Πόλης και θα υποβληθεί στη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ (ΔΙΝΕΠΟΚ) και θα κατατεθεί μέχρι τέλους Μαΐου 2022.

Για το λόγο αυτό η Κ.Ε.ΔΗ.Π. Καρναβάλι Πάτρας απευθύνει κάλεσμα σε φορείς /κοινότητες, και μεμονωμένα άτομα που θέλουν να μοιραστούν τη δική τους πολιτισμική-Καρναβαλική εμπειρία, να μιλήσουν για τη συλλογική τους ταυτότητα, να διατυπώσουν προτάσεις για τη διαφύλαξη της άυλης πολιτιστικής τους  κληρονομιάς να μας αποστείλουν έναν εκπρόσωπό τους και συμπληρωμένο το δελτίο στοιχείου άυλης Ποτιστικής Κληρονομιάς σε όσα πεδία μπορούν να διαχειριστούν προκειμένου στη συνέχεια μετά από συνεργασία και επεξεργασία να γίνει η κατάθεση.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επεκτείνεται & ενισχύεται το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων με ιδιαίτερη μέριμνα για τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

Στην επέκταση του προγράμματος σχολικών γευμάτων σε επιπλέον 20 δήμους – από τους οποίους οι…

Ρεπορτάζ 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων δημιούργησε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων δημιούργησε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, αποσκοπώντας στην ουσιαστική προστασία των ανηλίκων, στο…

Ρεπορτάζ 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λήμνος: Μαζικές στειρώσεις σε αδέσποτες γάτες το Σαββατοκύριακο 24&25 Φεβρουαρίου

Σε μαζικές στειρώσεις σε αδέσποτες γάτες, προχωρά το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Φεβρουαρίου ο Δήμος…