Άρθρο Localit 28 Νοεμβρίου, 2018

“Ένας αναγνώστης εξομολογείται” στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Το πρώτο Λογοτεχνικό Αναλόγιο με τίτλο ‘Ένας αναγνώστης εξομολογείται’ παρουσιάστηκε στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, το βράδυ της Τρίτης 27 Νοεμβρίου, με μεγάλη συμμετοχή κόσμου.
Με τις νότες του βιολιού να διαχέονται σε όλους τους χώρους του κτιρίου και να συνοδεύουν τις αναγνώσεις κειμένων από τα μέλη της θεατρικής ομάδας του ΔΗΠΕΘΕ «Η πόλη στη σκηνή», όσοι πήραν μέρος στην εκδήλωση ξεναγήθηκαν μέσα από λέξεις και εικόνες στο πώς σκέφτεται ένας αναγνώστης, τι είναι εκείνο που τον προβληματίζει και ποια σχέση δημιουργεί ή μπορεί να δημιουργήσει με ένα βιβλίο.

Η εκδήλωση εξελίχθηκε στους χώρους των αναγνωστηρίων και έτσι δόθηκε η δυνατότητα σ’ όσους συμμετείχαν να περιηγηθούν μέσα σ’ αυτούς.
Τα κείμενα που ακούστηκαν ήταν αποσπάσματα βιβλίων σημαντικών συγγραφέων, όπως του George Steiner, ‘Η σιωπή των βιβλίων’, του Jacques Bonnet  ‘Βιβλιοθήκες γεμάτες φαντάσματα’, του Varlam Shalamov ‘Οι βιβλιοθήκες μου’, του Ντάνιελ Πενάκ ‘Σαν ένα μυθιστόρημα’, και του Χαράλαμπου Γιαννακόπουλου ‘Το εικοσιτετράωρο ενός αναγνώστη’. Ακούστηκαν επίσης και αποσπάσματα από το συλλογικό έργο ‘Περί βιβλιοθηκών’, του Τσβετάν Τοντόροφ ‘Η λογοτεχνία σε κίνδυνο’ και του Γρηγόρη Κοντού ‘Η επί μέρους ανάγνωση’.
Η επιλογή και η σύνθεση έγινε από την κ. Ελένη Γερούση, δρα φιλοσοφίας και εκπαιδευτικού.
Την σκηνοθετική επιμέλεια της εκδήλωσης στην οποία συμμετείχε η θεατρική ομάδα του ΔΗΠΕ Θέατρο Κοζάνης «Η πόλη στη σκηνή», είχε ο Γιώργος Δερνίκας, ενώ με τις μελωδίες της έντυσε μουσικά την εκδήλωση, η Στέλλα Δημοπούλου. Τα αποσπάσματα διάβασαν οι Χάρης Σισμανίδης, Φώφη Ζαγορίτου, Βάγια Τζιούτζα, Σόνια Κούτσιανου, Αλεξία Αντωνιάδου, Τάνια Πάκου, Βάσω Παπαθανασίου, Λόλα Τσίτσαρη, Βάια Λαμπροπούλου και Φωτεινή Γούλκα, όλοι τους μέλη της θεατρικής ομάδας “Η πόλη στη σκηνή”. Σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης οφείλονται θερμά ευχαριστήρια.
Το Λογοτεχνικό Αναλόγιο συνδιοργάνωσαν η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη με το ΔΗΠΕΘέατρο Κοζάνης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή (24/9) σε Δήμους της Αττικής λόγω διεξαγωγής αγώνων δρόμου

Στην εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε αρκετούς δρόμους της Αττικής θα προχωρήσει η Ελληνική Αστυνομία την…

Ρεπορτάζ 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η κοινωνική επανένταξη των αστέγων το θέμα ημερίδας του ΚΥΑΔΑ για τις δράσεις  Street Work

Το έργο που επιτελούν οι ομάδες επιτόπιας παρέμβασης (street work), του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης…

Ρεπορτάζ 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ενισχύεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου

Τη χρηματοδότηση για τη συνέχιση και την ενίσχυση της λειτουργίας μια σημαντικής κοινωνικής δομής εξασφάλισε…