Άρθρο Localit 11 Μαΐου, 2014

Είναι εύκολη η πρόσβαση των πολιτών σε Αρχές και θεσµούς προστασίας των δικαιωµάτων τους;

synigorosΟ Συνήγορος του Πολίτη, η Υπηρεσία Εφαρµογής Ευρωπαϊκών Προγραµµάτων της Βουλής των Ελλήνων και η Κέδρος Α.Ε. συνδιοργανώνουν ηµερίδα για την παρουσίαση του έργου: «Έρευνα για την αξιοποίηση των έννοµων αγαθών, ως προς την άσκηση των νόµιµων δικαιωµάτων και παροχών από γυναίκες µε χαµηλά εισοδήµατα».

Η ηµερίδα θα πραγµατοποιηθεί την Τρίτη 13 Μαΐου 2014, 10 π.µ. – 2µ.µ. στο αµφιθέατρο της Γ.Γ. Ενηµέρωσης και Επικοινωνίας – Γ.Γ. Μέσων Ενηµέρωσης (Φραγκούδη 11 και Αλεξ. Πάντου, Καλλιθέα).

Η συγκεκριµένη έρευνα διερευνά σε ποιο βαθµό αξιοποιούν οι πολίτες τη δυνατότητα πρόσβασης σε µηχανισµούς που διασφαλίζουν την υπεράσπιση των δικαιωµάτων τους. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο φύλο σε σχέση µε την κοινωνικο-οικονοµική κατάσταση.

Την παρουσίαση των αποτελεσµάτων θα ακολουθήσει στρογγυλό τραπέζι µε θέµα, «Πολίτες απέναντι στους µηχανισµούς υπεράσπισης των δικαιωµάτων τους: Κρίσεις και συµπεράσµατα». Στη συζήτηση συµµετέχουν οι: Κώστας Κωστής (Καθηγητής Πανεπιστήµιου Αθηνών), Πάσχος Μανδραβέλης (∆ηµοσιογράφος), Αναστάσιος -Ιωάννης Μεταξάς (Οµότιµος Καθηγητής Πανεπιστηµίου Αθηνών), Κώστας Ρόντος (Καθηγητής Πανεπιστηµίου Αιγαίου), Καλλιόπη Σπανού (Συνήγορος του Πολίτη).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…