Άρθρο Localit 09 Δεκεμβρίου, 2020

Δωρεάν tablet σε μαθητές από τον Δήμο Πετρούπολης για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης

Σε έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών, προκειμένου να εξοπλιστούν άμεσα με tablet τα σχολεία όλων των βαθμίδων της πόλης, ώστε να στηριχθούν οι μαθητές που δεν έχουν δυνατότητα να προμηθευτούν ψηφιακό εξοπλισμό, και  να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκπαιδευτική διαδικασία, προχώρησε ο Δήμος Πετρούπολης.

Τα προσφερόμενα tablet, τα οποία θα αποτελούν πλέον σχολική περιουσία, θα διαθέτουν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές έτσι ώστε να παρέχουν τη δυνατότητα στους μαθητές να χρησιμοποιούν με ασφάλεια το λογισμικό της τηλεκπαίδευσης.

Σημειώνεται ότι οι σχολικές επιτροπές του Δήμου, με επιστολή τους προς τους Διευθυντές των σχολείων, ζητούν να καταγράψουν και να υποδείξουν άμεσα τον ακριβή αριθμό των μαθητών που δεν διαθέτουν τον εξοπλισμό και δεν μπορούν να ανταποκριθούν με επάρκεια στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος:«Το κλείσιμο των σχολείων, ως μέτρο πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, οδήγησε εκατοντάδες οικογένειες της πόλης μας σε πολύ δύσκολη θέση όσον αφορά την υλοποίηση της τηλεκπαίδευσης. Η Διοίκηση του Δήμου βρίσκεται στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να σταθεί αρωγός σε αυτές τις δύσκολες υγειονομικά συνθήκες, όπου οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Ο Δήμος Πετρούπολης στέκεται για ακόμη μια φορά στο ύψος των περιστάσεων, παίρνοντας την πρωτοβουλία να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ισάξια και απρόσκοπτη συμμετοχή στην τηλεκπαίδευση, για όσο διάστημα αυτή θα εφαρμόζεται. Γιατί η πρόσβαση στη γνώση είναι θεμελιώδες και αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο 9,4% η καταγραφή ιδιοκτησιών στο Κτηματολόγιο στους δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Χερσονήσου

Πολύ χαμηλή είναι η προσέλευση των  δημοτών στο Κτηματολόγιο για να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους…

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νομοσχέδιο προβλέπει την κάλυψη από τους δήμους λειτουργικών αναγκών Αστυνομίας, Λιμενικού και Πυροσβεστικής

Με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο «Ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων…

Ρεπορτάζ 25 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΕ ΟΤΑ: Τι ζήτησε και τι πήρε από ΥΠΕΣ και ΚΕΔΕ

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα αγωνιστεί και θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις προκειμένου να σταματήσει…