Άρθρο Localit 10 Απριλίου, 2013

Δημόσιο: Επιμένει στις απολύσεις η τρόικα

δημόσιοΠαραμένει η εμπλοκή με το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο, ενώ το ζήτημα θα τεθεί εκ νέου και στη σημερινή συνάντηση του Γ. Στουρνάρα με την τρόικα.

Παρά το επιτακτικό αίτημα των δανειστών για άμεση απομάκρυνση 2.000 επίορκων δημοσίων υπαλλήλων έως τον Ιούνιο και ακόμη 5.000 ακατάλληλων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους, ο Αντώνης Μανιτάκης προσήλθε στη συνάντηση της Τρίτης χωρίς συγκεκριμένους αριθμούς.

Έχοντας εξασφαλίσει τη στήριξη του Φώτη Κουβέλη, με τον οποίο είχε συνάντηση πριν τη σύσκεψη με την τρόικα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης περιορίστηκε σε διευκρινίσεις αναφορικά με τα νέα οργανογράμματα στο Δημόσιο και τις «περιγραφές θέσεων».

Για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων, που συνιστούν προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, περιορίζονται σε αυτό καθώς και στην επιτάχυνση της εκδίκασης από τα πειθαρχικά συμβούλια των υποθέσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα για τους επίορκους. Αν και οι υποθέσεις αυτές ανέρχονται σε περίπου 4.000 ο κ. Μανιτάκης απέφυγε να δεσμευθεί για συγκεκριμένο αριθμό καθώς δεν έχουν ακόμη τελεσιδικήσει.

Στο προσκήνιο πάντως παραμένει και η απαίτηση της τρόικας για οριστικές αποχωρήσεις το 2014, μεγάλου μέρους των 25.000 υπαλλήλων που θα μπουν φέτος σε καθεστώς διαθεσιμότητας, με τις πληροφορίες να ανεβάζουν τον αριθμό ακόμη και στις 20.000 και άλλες να θέλουν την κυβέρνηση να διαπραγματεύεται για τον περιορίσει περίπου στις 10.000.

Από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιμένουν ότι το θέμα δεν ετέθη στον κ. Μανιτάκη καθώς οι δανειστές εμφανίζονταν να δίνουν «πίστωση χρόνου» μέχρι τον Ιούνιο προκειμένου να διαπιστώσουν κατά πόσο υλοποιείται το πρόγραμμα διαθεσιμότητας – κινητικότητας. Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφεραν μάλιστα χαρακτηριστικά, ότι «η κουβέντα έχει μπει στο τελικό στάδιο». Την ίδια ώρα πάντως, πηγές του οικονομικού επιτελείου σημείωναν πως παραμένει «αγκάθι» το Δημόσιο και για το λόγο αυτό κλήθηκε στη σύσκεψη ο κ. Μανιτάκης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 15 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νίκαιας–Αγ. Ι. Ρέντη: Πραγματοποιήθηκε η 4η Γιορτή Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 14 Μαΐου 2026, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»…

Ρεπορτάζ 14 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Καταβολή επιδόματος σίτισης και στέγασης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Ο Δήμος κατέβαλε τα πρώτα ποσά για το διάστημα Νοεμβρίου – Απριλίου, στηρίζοντας έμπρακτα τους…

Ρεπορτάζ 12 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: UCI Mobility & Bike City Forum 2026

Τιμητική διεθνή διάκριση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας (UCI) έλαβε ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο…