Άρθρο Localit 20 Φεβρουαρίου, 2024

Δήμος Λαυρεωτικής: Ημερίδα για την παραβατικότητα ανηλίκων

Ημερίδα με θέμα “Παραβατικότητα Ανηλίκων Νομικές & Κοινωνικές Προεκτάσεις” θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου και ώρα 11.30 στην αίθουσα του αμφιθεάτρου του ΕΠΑΛ Λαυρίου.

Η ημερίδα διοργανώνεται από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Δήμου Λαυρεωτικής και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο δήμος Λαυρεωτικής, η νεανική παραβατικότητα είναι ένα φαινόμενο που κατακλύζει την επικαιρότητα, με τις ειδήσεις να διαδέχονται η μία την άλλη είναι η νεανική παραβατικότητα.

«Πλέον, τονίζει,  αποτελεί αναμφίβολα ένα φαινόμενο κοινωνικής παθογένειας, το οποίο θα πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις, τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Το νεαρό της ηλικίας των ανηλίκων, σε σύνδεση με την μη ανεπτυγμένη, ακόμη και ολοκληρωμένη προσωπικότητα, οδηγούν στην αύξηση της παραβατικότητας μεταξύ ατόμων της συγκεκριμένης πληθυσμιακής ομάδας. Έτσι, λοιπόν, είναι απαραίτητη η επέμβαση των θεσμικών οργάνων της κοινωνίας, αλλά και της πολιτείας, η οποία θα πρέπει να καταστήσει το φαινόμενο αυτό μία από τις προτεραιότητές της».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 29 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αιγάλεω: Δωρεάν αιματολογικός έλεγχος στα Δημοτικά Ιατρεία

Ο Δήμος Αιγάλεω, μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Φροντίδας και Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, διοργανώνει…

Ενδιαφέρουν 28 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Καλοκαιρινοί Παιδότοποι» 2026 στον Δήμο Πετρούπολης

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Καλοκαιρινοί Παιδότοποι» 2026 του Δήμου…

Ενδιαφέρουν 25 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της νέας σειράς ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ «Πόλεις»

Η Ναύπακτος φιλοξένησε τα γυρίσματα της νέας ιστορικής σειράς ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ «ΠΟΛΕΙΣ», επιβεβαιώνοντας –όπως…