Άρθρο Localit 03 Ιουνίου, 2022

Δήμος Καλλιθέας: Δωρεάν επιπλέον κοινόχρηστος χώρος στα καταστήματα για τραπεζοκαθίσματα

Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των τοπικών επιχειρήσεων και υποστήριξης της βιωσιμότητάς τους, ο Δήμος Καλλιθέας αποφάσισε να παραχωρήσει δωρεάν επιπλέον κοινόχρηστο χώρο, κυρίως για τα καταστήματα που αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα, αρκεί να τηρηθούν οι βασικές προϋποθέσεις που ορίζει.

Η διάθεση αυτή θα ισχύσει για όλη τη θερινή σεζόν και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο δωρεάν επιπλέον κοινόχρηστος χώρος μπορεί να μην είναι συνεχόμενος με τον χώρο που ήδη χρησιμοποιεί ένα κατάστημα, αλλά να βρίσκεται σε παρακείμενο κοντινό σημείο, αρκεί να μην θίγονται δικαιώματα του χώρου άλλων επιχειρήσεων.

Οι δύο βασικές προϋποθέσεις που θέτει οι δήμος είναι:

  1. Να μην παρεμποδίζεται η ελεύθερη διέλευση των πεζών, των γονέων με τα παιδιά τους, των ΑμεΑ και να μην καταλαμβάνονται οι οδεύσεις ΑμεΑ στα πεζοδρόμια. Σε κάθε περίπτωση κατά την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους, θα πρέπει να παραμένει λωρίδα ελεύθερης διέλευσης πεζών τουλάχιστον 1,5 μέτρου.
  2. Να μην αναπτύξουν τα καταστήματα μόνιμες ή προσωρινές σταθερές κατασκευές, καθώς και να μην γίνεται χρήση μουσικής στον χώρο που παραχωρείται.

«Ο δήμος μας προχωρά στην ενέργεια αυτή, προκειμένου να υποστηρίξει τη λειτουργία και τη βιωσιμότητα των τοπικών επιχειρήσεων εστίασης, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και τις συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας πελατών και εργαζομένων», αναφέρει μεταξύ άλλων η δημοτική Αρχή.

Οι καταστηματάρχες που επιθυμούν αυτόν τον επιπλέον χώρο, θα πρέπει να απευθυνθούν με αίτηση και τα σχετικά δικαιολογητικά στην αρμόδια Υπηρεσία του δήμου, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της έγκρισης. Την αίτηση, αλλά χωρίς τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, καλούνται να κάνουν και οι επαγγελματίες που έχουν λάβει σχετική έγκριση από τον δήμο το διάστημα της πανδημίας, δηλαδή το 2020 και το 2021, για επιπλέον κοινόχρηστο χώρο και δεν μεταβάλλονται τα τετραγωνικά.

Ωστόσο, από τον δήμο επισημαίνεται ότι σε περίπτωση αυθαίρετης χρήσης πέραν των παραχωρηθέντων κοινόχρηστων χώρων, θα επιβάλλεται με απόφαση του δημάρχου, πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο δημοτικό τέλος, άμεση απομάκρυνση των επιπλέον τραπεζοκαθισμάτων και σε περίπτωση δεύτερης παράβασης θα αφαιρείται η άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου και θα επιβάλλεται προσωρινή διακοπή λειτουργίας του καταστήματος για τρεις μήνες.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Άρχισε η διαβούλευση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το ΠΕΣΔΑ Αττικής

Ξεκίνησε και επίσημα η διαβούλευση για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την 3η…

Ρεπορτάζ 08 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ωραιοκάστρου: Έρευνα για τη βελτίωση των παιδικών σταθμών του ΔΟΠΠΑΩ

Με το σύνθημα «Βοηθήστε μας να γίνουμε καλύτεροι» η Διοίκηση του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Πρόνοιας…

Ρεπορτάζ 05 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Υπογραφή σύμβασης για την αναβάθμιση και συντήρηση υποδομών Κοινότητας Δρεπάνου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο «Αναβάθμιση και Συντήρηση Υποδομών Κοινότητας Δρεπάνου», από το δήμαρχο…