Άρθρο Localit 29 Οκτωβρίου, 2019

Δήλωση συμμετοχής στο κοινό ψηφοδέλτιο για την ΚΕΔΕ από τον Δ. Παπαστεργίου

Υπέρ της συμμετοχής του σε ένα και μόνο ψηφοδέλτιο στις εκλογές της ΚΕΔΕ τάσσεται με δήλωσή του  ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, τονίζοντας ότι είναι κοινός ο στόχος για την αναβάθμιση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε μία νέα, σύγχρονη Ελλάδα.

Η δήλωση του κ. Παπαστεργίου έρχεται  λίγες μόλις ώρες μετά την παρέμβαση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργου Στεργίου για το θέμα και  ο οποίος επίσης τονίζει ότι το ενιαίο ψηφοδέλτιο αποτελεί  προϋπόθεση για μια μεγάλη πλειοψηφία στα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης. 

«Στο ενιαίο αυτό ψηφοδέλτιο, όπως νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκε από τον γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ Γιώργο Στεργίου, δηλώνω για μία ακόμη φορά παρών και καλώ όλους τους συναδέλφους που μπορούν και θέλουν να αλλάξουμε τα δεδομένα, να πράξουν το ίδιο. Οι λοιπές λεπτομέρειες, σημαντικές πλην τεχνικές, μπορούν να ρυθμιστούν στην πορεία», δηλώνει ο κ. Παπαστεργίου.

Να σημειωθεί  ακόμη ότι οι σημερινές παρεμβάσεις γίνονται ενώ είναι σε εξέλιξη οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη των συλλογικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος Νοεμβρίου, που θα εκλεγεί η νέα διοίκηση της ΚΕΔΕ.

 Υπενθυμίζεται ακόμη ότι την υποψηφιότητά τους για τη θέση του προέδρου  της ΚΕΔΕ, από το χώρο της ΝΔ έχουν ανακοινώσει τόσο ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, όσο και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και σημερινός πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας  Λάζαρος Κυρίζογλου. Ο δεύτερος έχει μάλιστα ήδη ανακοινώσει την ιδρυτική διακήρυξη της παράταξής του με τίτλο «Πανελλήνια Αυτοδιοικητική Συνεργασία».

Αναλυτικά η δήλωση του Δ. Παπαστεργίου:

Να αναζητήσουμε λύσεις, μέσα από συνεννοήσεις, να βρούμε κοινούς τόπους, να επιδιώξουμε ευρείες συναινέσεις για απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα.

Αυτό είναι το δύσκολο έργο μας. Το εύκολο θα ήταν οι διαφωνίες και οι συγκρούσεις που οδηγούν στη στασιμότητα και στην απαξίωση.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί σήμερα να βάλει τη σφραγίδα της στις αλλαγές που χρειάζεται το κράτος, στην αποκέντρωση, στη μείωση των διαδικασιών, στο μεγάλο βήμα για την ψηφιακή μετάβαση, προς όφελος του πολίτη και της χώρας.

Οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας είναι πολλές και απαιτούν συμπράξεις και συνέργειες.

Η διαχείριση του προσφυγικού από (και με) τους Δήμους, η αλλαγή της διάρθρωσης του κράτους, η άρση των καθημερινών αγκυλώσεων και των καθυστερήσεων που η γραφειοκρατία προκαλεί, είναι μερικά από όσα – με ορθή διαχείριση – μπορούν να οδηγήσουν με την σειρά τους, σε ένα μοντέλο αποδοτικού Δήμου με κοινωνικό πρόσημο.

Προκλήσεις που μας θέλουν ενωμένους.

Για τον λόγο αυτόν και με αφορμή τις εκλογές της ΚΕΔΕ και τη διεκδίκηση της προεδρίας, από την πρώτη στιγμή επέμεινα στη δημιουργία ενός (και μόνο) ενιαίου ψηφοδελτίου που μπορεί να φιλοξενήσει όλες τις απόψεις ενός προοδευτικού, φιλελεύθερου μετώπου για την Αυτοδιοίκηση, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία μου να συμμετέχω σε αυτό. Το ζητούμενο δεν είναι οι προσωπικές διαδρομές και φιλοδοξίες αλλά η δημιουργία κατάλληλων πολιτικών και κοινωνικών συνθηκών για ριζικές αλλαγές στη λειτουργία Κράτους και Δήμων.

Αναρωτιέμαι, άλλωστε, ποιες είναι αυτές οι τόσο μεγάλες ιδεολογικές διαφορές που θα μας κάνουν να χωριστούμε, να ματώσουμε, να αναλώσουμε δυνάμεις, χωρίς στρατηγική για το επόμενο βήμα;

Στο ενιαίο αυτό ψηφοδέλτιο, όπως νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκε από τον γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ Γιώργο Στεργίου, δηλώνω για μία ακόμη φορά παρών και καλώ όλους τους συναδέλφους που μπορούν και θέλουν να αλλάξουμε τα δεδομένα, να πράξουν το ίδιο. Οι λοιπές λεπτομέρειες, σημαντικές πλην τεχνικές, μπορούν να ρυθμιστούν στην πορεία.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας στη Χαλκίδα

«Οι λύσεις για τη Στερεά Ελλάδα περνούν μόνο μέσα από την κατασκευή δύο ΜΕΑ στη…

Ρεπορτάζ 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Ψηφιακή πλατφόρμα για την κατάθεση σχολίων από τους πολίτες για τα Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια

Ενεργοποιείται για το κοινό από σήμερα Τρίτη 16 Ιουλίου, η ψηφιακή «Πλατφόρμα Συμμετοχής» για την…

Ρεπορτάζ 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Ανέλαβαν υπηρεσία επιπλέον 26 εποχικοί εργάτες πυροπροστασίας

Υπηρεσία ανέλαβαν σήμερα Τρίτη 16 Ιουλίου 2024, επιπλέον, 26 εργάτες πυροπροστασίας στο Δήμο Καλαμάτας. Έλαβαν…