Άρθρο Localit 03 Δεκεμβρίου, 2020

Διαδικτυακή εκδήλωση του Κογκρέσου του Συμβουλίου της Ευρώπης για το ρόλο της Αυτοδιοίκησης στη διάρκεια της πανδημίας

Ανοικτή διαδικτυακή εκδήλωση για το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας διοργανώνει στις 7 Δεκεμβρίου το Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Δεδομένου ότι οι ΟΤΑ  βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή για τον περιορισμό της διασποράς  του κορονοϊού και των επιπτώσεων στις τοπικές κοινωνίες, στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές που ανέπτυξε η ευρωπαϊκή Αυτοδιοίκηση. Τα συμπεράσματα των συζητήσεων θα τροφοδοτήσουν την Έκθεση του Κογκρέσου για τη διασφάλιση  του σεβασμού του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας σε καιρό κρίσης, η οποία θα παρουσιαστεί το Μάρτιο.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν  είναι πως μπορεί να αποφευχθεί το lockdown  της τοπικής δημοκρατίας και να διατηρηθεί η νομιμότητα των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, και των αιρετών όταν οι διαδικασίες  διεξάγονται μόνο ηλεκτρονικά και τα μέσα διαβούλευσης με τους δημότες μειώνονται.

Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί και η “Διακήρυξη των Αθηνών”, ενώ από ελληνικής πλευράς θα υπάρξουν ομιλίες και τοποθετήσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Μιλτ. Βαρβιτσιώτη, τον δήμαρχο Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννη, και τον δήμαρχο Μυκόνου,  που είναι ο επικεφαλής της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Κ. Κουκά.

Περισσότερες λεπτομέρειες για συμμετοχή και παρακολούθηση των εργασιών της εκδήλωσης  στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
4ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού Δήμου Παύλου Μελά στο Πάρκο Τζένη Καρέζη

Το 4ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού διοργανώνουν αύριο Τετάρτη 7 Ιουνίου η  Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν αξιολόγηση σχολικής ετοιμότητας στην Ηγουμενίτσα

Νέα δράση αξιολόγησης «Σχολικής Ετοιμότητας» για παιδιά που πρόκειται να φοιτήσουν στην Α΄Δημοτικού το επόμενο…

Ρεπορτάζ 02 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη- Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Νοιαζόμαστε, συζητάμε, αναλαμβάνουμε δράση!

Θεωρητικοί προβληματισμοί και πρακτικές δράσεις συνδυάζονται στην εκδήλωση που ετοιμάζουν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα…