Άρθρο Localit 05 Απριλίου, 2024

ΔΕΥΑ Τρικάλων: Διευρύνονται οι δικαιούχοι απαλλαγής ή μείωσης ποσών σε λογαριασμούς λόγω πλημμυρών

Δύο νέες κατηγορίες καταναλωτών συμπεριλαμβάνει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Τρικάλων στα μέτρα ελάφρυνσης, συνεπεία των πλημμυρών του Σεπτεμβρίου 2023.

Με εισήγηση του προέδρου Χρήστου Μπλουγούρα και ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της δημοτικής επιχείρησης, εγκρίθηκε η απαλλαγή ή μείωση τελών, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, σε κατοίκους ή ιδιοκτήτες επιχειρήσεων σε πόλη και χωριά.

Συγκεκριμένα

  • Απαλλάσσονται από τα τέλη ύδρευσης – αποχέτευσης για το δίμηνο Σεπτέμβριος –Οκτώβριος 2023, «κάτοικοι ή ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημίες οφειλόμενες σε πλημμύρα προκληθείσα από το καιρικό φαινόμενο DANIEL».
    Θα πρέπει να προσκομίζουν προς απόδειξη σχετικά δικαιολογητικά, τα οποία ενδεικτικά είναι: «έγγραφο – βεβαίωση από το οποίο να προκύπτει ότι τυγχάνουν δικαιούχοι και είναι αποζημιωθέντες από τον κρατικό φορέα ή/και βεβαίωση πλημμύρας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ή/και έγγραφο αυτοψίας των αρμόδιων Υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, ή/και βεβαίωση αρμόδιας υπηρεσίας που βεβαιώνει ότι είναι πλημμυροπαθείς»).
  • Μειώνεται κατά 1/3 το ποσό που αναγράφεται στον λογαριασμό, ο οποίος περιλαμβάνει την κατανάλωση του β΄ εξαμήνου του 2023. Η μείωση γίνεται «στους κατοίκους ή ιδιοκτήτες επιχειρήσεων των Δ.Ε. του Δήμου Τρικκαίων που υπέστησαν ζημίες οφειλόμενες σε πλημμύρα προκληθείσα από το καιρικό φαινόμενο DANIEL», για τους οποίους «εκδίδονται και αποστέλλονται εξαμηνιαίοι λογαριασμοί ύδρευσης – αποχέτευσης». Προϋπόθεση είναι να προσκομίζουν προς απόδειξη σχετικά δικαιολογητικά, τα οποία ενδεικτικά είναι «έγγραφο – βεβαίωση από το οποίο να προκύπτει ότι τυγχάνουν δικαιούχοι και είναι αποζημιωθέντες από τον κρατικό φορέα ή/και βεβαίωση πλημμύρας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ή/και έγγραφο αυτοψίας των αρμόδιων Υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, ή/και βεβαίωση αρμόδιας υπηρεσίας που βεβαιώνει ότι είναι πλημμυροπαθείς)».

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Χρήστος Μπλουγούρας τόνισε ότι «και αυτή η συμπληρωματική απόφαση αφορά συμπολίτες που συμπεριλαμβάνονται στους πληγέντες. Η δημοτική επιχείρηση επιδεικνύει τα κοινωνικά της ανακλαστικά για τους κατοίκους και επιχειρηματίες στα Τρίκαλα και στα χωριά μας».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κερατσίνι-Δραπετσώνα: Κλιματιζόμενοι χώροι για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα μέχρι και την Παρασκευή 26/7

Εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που συνεχίζονται και με στόχο την προστασία των ευπαθών δημοτών…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Την τελευταία πενταετία η Ελλάδα μείωσε κατά 70% τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παράνομες χωματερές

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των προστίμων για τις παράνομες χωματερές, τα οποία επιβαρύνουν την Ελλάδα και…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δικαίωση για τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου η απόφαση του ΣτΕ για τα «μπόνους» του ΝΟΚ

Πλήρη δικαίωση για τον Δήμαρχο Μοσχάτου–Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αποτελεί…