Άρθρο Localit 29 Μαΐου, 2020

Δ. Παπαστεργίου: H Αυτοδιοίκηση και πάλι στο πλευρό μαθητών και δασκάλων, για την ασφαλή επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 28 Μαΐου με τη συμμετοχή της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως, του Πρόεδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, των Προέδρων των Π.Ε.Δ. της χώρας, της Γ.Γ. του Υπ. Παιδείας κας Γκίκα και του Γενικού Διευθυντή της ΚΕΔΕ, Γ. Καραγιάννη, τέθηκαν μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων από την προσεχή Δευτέρα 1η Ιουνίου.

Στη συζήτηση τονίστηκε ότι από πλευράς Αυτοδιοίκησης θα αναληφθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων σε όλη τη χώρα.

Προτεραιότητα όλων είναι η τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής, με την ενεργό συμβολή του προσωπικού καθαριότητας των Δήμων, που θα κληθεί να αναλάβει το κύριο βάρος της προσπάθειας αυτής.

Με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ εκδόθηκαν το προηγούμενο διάστημα οι δύο ΚΥΑ που προβλέπουν την πρόσθετη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών, ώστε να μπορούν να πληρωθούν οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα, δεδομένων των αυξημένων αναγκών καθαριότητας σε κάθε σχολική μονάδα, η οποία θα λειτουργεί με αυξημένο αριθμό αιθουσών διδασκαλίας.

Με αφορμή την επανέναρξη της λειτουργίας των δημοτικών σχολείων, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου επισήμανε :

«Η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας αλλά και με τους Δήμους όλης της χώρας, θα διασφαλίσουμε την ομαλή επανέναρξη της λειτουργίας των δημοτικών μας σχολείων, όπως άλλωστε κάναμε και το προηγούμενο διάστημα με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Οι μικροί μας φίλοι και οι δάσκαλοί τους θα επιστρέψουν στα θρανία με ασφάλεια, ενώ σημαντικό ρόλο θα κληθούν να διαδραματίσουν οι εργαζόμενοί μας στον τομέα της καθαριότητας, οι οποίοι θα διασφαλίσουν την υγιεινή σε όλους τους χώρους των σχολείων. Ήδη έχουν τεθεί στη διάθεση των Σχολικών Επιτροπών των Δήμων υγειονομικό υλικό αλλά και πρόσθετα κονδύλια για τις επιπλέον δαπάνες. Είμαι βέβαιος ότι όλα θα πάνε καλά».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 29 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εβδομάδα Ανακύκλωσης στον Δήμο Καλαμαριάς, 2-8 Ιουνίου

Ο Δήμος Καλαμαριάς διοργανώνει μια εβδομάδα αφιερωμένη στην ανακύκλωση, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή…

Ρεπορτάζ 28 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αιγάλεω: Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων

Με σημαντική συμμετοχή πολιτών και με μήνυμα αγάπης προς τα ζώα συντροφιάς πραγματοποιήθηκε η 1η…

Ρεπορτάζ 27 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κων. Κουκάς: «Ο νέος Κώδικας και η Συνταγματική Αναθεώρηση να ενισχύσουν ουσιαστικά την τοπική δημοκρατία»

Τη σύνδεση του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και…