Άρθρο Localit 27 Δεκεμβρίου, 2021

Χριστουγεννιάτικος φωτισμός του κτιρίου Κατσίγρα στη Λάρισα

Με το πνεύμα των Χριστουγέννων ο φωτισμός του κτιρίου  Κατσίγρα , στη Λάρισα, τις ημερομηνίες Χριστούγεννα 25, 26, 27 & 28-12-2021, από τις 18.00 – 20.30.

Ένα πρωτότυπο μαγευτικό τετραήμερο διαδραστικής χωρικής επαυξημένης πραγματικότητας, σε τρεις διαστάσεις,  από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τη βραβευμένη ομάδα της Ιnteractive Light Designs και τον Δημοτικό Κουκλοθίασο Τιριτόμπα.

Το κτίριο της παλιάς Ιατρικής Σχολής στην πλατεία Ταχυδρομείου θα αποτελέσει τον καμβά μιας μαγευτικής χριστουγεννιάτικης χαρτογραφημένης προβολής (Projection Mapping) με στόχο την ανάδειξη του κτιρίου και των αρχιτεκτονικών του χαρακτηριστικών, μέσα από ειδικούς φωτισμούς και δυναμικές οπτικές απεικονίσεις.

Στο ιστορικό κτίριο θα ξεδιπλωθεί και η τρισδιάστατη πρωτότυπη ιστορία animation 4 λεπτών «Το κοριτσάκι με τη μάσκα».

Η πρωταγωνίστρια της ιστορίας, είναι μια κούκλα από το Μουσείο Κούκλας της πόλης, που κατασκευάστηκε την περίοδο της πανδημίας και δεν περπάτησε ποτέ στην Κουκλοσκηνή.

Αυτό αποτέλεσε έμπνευση για μια νέα καλλιτεχνική συνεργασία που επισφραγίζει την τέχνη σε όλα τα επίπεδα. Επίσης, θα προβληθούν ζωγραφιές εθελοντών ενηλίκων και παιδιών με φανταστικές πολιτείες για το κοριτσάκι .

Με τα εργαλεία της νέας ψηφιακής τέχνης, η ομάδα της Interactive Light Designs, απεικόνισε την πρωτότυπη κούκλα του Μουσείου Κούκλας ψηφιακά, της έδωσε κίνηση και τη δυνατότητα να περπατήσει σαν οπτική ψευδαίσθηση, ξεδιπλώνοντας την ιστορία της.

Το Project “To κοριτσάκι με τη μάσκα» είναι μια παραγωγή ομάδας Λαρισαίων καλλιτεχνών με πρωτότυπο περιεχόμενο που περιλαμβάνει Custom Interactive Applications, Projection Mapping, Motion Graphics, 3D Animation, κατασκευή κούκλας, κατασκευή αντιγράφου πρωτότυπου αθύρματος, κουκλοθέατρο, οπτική Απεικόνιση εκθεμάτων του Μουσείου για τις ανάγκες της παραγωγής, σκηνοθεσία, επιμέλεια και δημιουργία πρωτότυπου παραμυθιού, δημιουργία οπτικοακουστικών εφέ και ήχου, πρωτότυπη δημιουργία γραφικών και ψηφιακή απεικόνιση πρωτότυπου εκθέματος του Μουσείου Κούκλας.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο 9,4% η καταγραφή ιδιοκτησιών στο Κτηματολόγιο στους δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Χερσονήσου

Πολύ χαμηλή είναι η προσέλευση των  δημοτών στο Κτηματολόγιο για να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους…

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νομοσχέδιο προβλέπει την κάλυψη από τους δήμους λειτουργικών αναγκών Αστυνομίας, Λιμενικού και Πυροσβεστικής

Με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο «Ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων…

Ρεπορτάζ 25 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΕ ΟΤΑ: Τι ζήτησε και τι πήρε από ΥΠΕΣ και ΚΕΔΕ

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα αγωνιστεί και θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις προκειμένου να σταματήσει…