Άρθρο Localit 14 Νοεμβρίου, 2023

Χρηματοδότηση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ΔΕΥΑ ζητά η ΕΔΕΥΑ

Τη δυνατότητα χρηματοδότησης του ψηφιακού μετασχηματισμού των Δ.Ε.Υ.Α. είτε μέσω τους ΕΣΠΑ είτε μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων δεσμεύτηκε να διερευνήσει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δ. Παπαστεργίου.

Ειδικότερα η δέσμευση του κ. Παπαστεργίου έγινε σε συνάντηση του με τον πρόεδρο  της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων ΄Υδρευσης Αποχέτευσης Γ. Μαρινάκη, με αντικείμενο τη διερεύνηση χρηματοδότησης της πρότασης της ΕΔΕΥΑ για ψηφιακό μετασχηματισμό των ΔΕΥΑ, ο οποίος  θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση σειράς ζητημάτων όπως η γραφειοκρατία, το λειτουργικό κόστος και η εισπραξιμότητα, αλλά και  στη βελτίωση των παρεχόμενων στους πολίτες υπηρεσιών.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των Δ.Ε.Υ.Α. σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές και διεθνείς πρακτικές, θα βελτιώσει το οικολογικό αποτύπωμα των Δ.Ε.Υ.Α., αλλά απαιτεί τη διάθεση σημαντικών πόρων. Ο στόχος του ψηφιακού μετασχηματισμού των Δ.Ε.Υ.Α. είναι η δημιουργία σύγχρονων, αποδοτικών, «έξυπνων» και πιο «πράσινων» επιχειρήσεων.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 09 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Ρομπο-μαστορέματα» στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Νίκαιας-Ρέντη

Δωρεάν εργαστήρια ρομποτικής για παιδιά διοργανώνουν τον Ιούνιο οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Νίκαιας και Αγίου Ιωάννη…

Ενδιαφέρουν 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: «Ποιος φροντίζει αυτόν που φροντίζει τους άλλους;»

Ημερίδα του Δήμου Κοζάνης για τη συμβουλευτική ψυχολογία, την εποπτεία και την ψυχοεκπαίδευση στον αθλητισμό.…

Ενδιαφέρουν 04 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: «Άθληση για Όλους» και αγώνες «Νίκη Μπακογιάννη»

Την τελετή λήξης των Προγραμμάτων «Άθληση για Όλους» για την περίοδο 2025-2026 διοργανώνει ο Δήμος…