Άρθρο Localit 30 Ιουνίου, 2021

Χώρους, εξοπλισμό και συμμετοχή υπαλλήλων ζητά από τους δήμους η ΕΛΣΤΑΤ για τη Γενική Απογραφή

Από τον Ιούλιο μέχρι το Δεκέμβριο θα διεξαχθούν οι Γενικές Απογραφές   Κτιρίων και Πληθυσμών – Κατοικιών από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, που γίνονται  κάθε δέκα χρόνια και αποσκοπούν  στην καταμέτρηση του πληθυσμού και την καταγραφή των κοινωνικοοικονομικών χαρακτηριστικών του. Φέτος λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί την τελευταία χρονική περίοδο, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, η συλλογή των στοιχείων θα γίνει με τη συμπλήρωση  ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου, μέσω ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής.

Η ΕΛΣΤΑΤ,  με  επιστολή της προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Στατιστικών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής κας Βασιλικής Μπενάκη στην ΚΕΔΕ, ζήτησε τη συνεργασία των δήμων για την καλύτερη συλλογή στοιχείων.

Συγκεκριμένα ζητά τη φιλοξενία των συνεργατών των Γενικών Απογραφών σε κατάλληλους χώρους των δήμων και την παροχή, όπου αυτό είναι δυνατόν, κατάλληλου εξοπλισμού, χωρίς την παρεμπόδιση της εύρυθμης λειτουργίας των τοπικών αρχών, καθώς και την αμειβόμενη συμμετοχή των στελεχών των δήμων  στη διαδικασία είτε ως Τομεάρχες, είτε ως Απογραφείς, σε ώρες και μέρες που δεν θα παρακωλύεται η κανονική τους εργασία.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου με ενημερωτική επιστολή που απέστειλε προς τους συναδέλφους του δημάρχους υπογραμμίζει ότι «είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να συνεργαστούμε με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, με κάθε δυνατό τρόπο, ώστε η διαδικασία αυτή να ολοκληρωθεί όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά».

Σημειώνεται  ότι οι αιτήσεις όσων επιθυμούν να απασχοληθούν ως Τομεάρχες στην Απογραφή, υποβάλλονται μέχρι την 12η Ιουλίου.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 02 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Β. Κικίλιας: Ενισχύουμε την πρόληψη με το νέο νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία

Η ενίσχυση της πρόληψης τίθεται στο επίκεντρο του νέου σχεδίου νόμου για την Πολιτική Προστασίας,…

Ρεπορτάζ 01 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο θερμότερος Νοέμβριος τα τελευταία 15 χρόνια σε Θεσσαλία, Πελοπόννησο, Κρήτη και νησιά Αιγαίου

Η μέση τιμή των μέγιστων ημερήσιων θερμοκρασιών τον φετινό Νοέμβριο κυμάνθηκε σε ακραία υψηλά επίπεδα…

Ρεπορτάζ 01 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκαν οι αεροψεκασμοί στο Σέιχ Σου για τον περιορισμό της πευκοκάμπιας

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία σήμερα οι αεροψεκασμοί στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης για τον περιορισμό του…