Άρθρο Localit 31 Μαΐου, 2024

Άρτα: Πυκνώνει το δίκτυο καφέ κάδων στην πόλη

Ο Δήμος Αρταίων επεκτείνει για 3η  φορά  το πρόγραμμα τοποθέτησης καφέ κάδου (Βιοαποβλήτων) στην πόλη. Πλέον στο πρόγραμμα εντάσσονται οι οδοί: Καμηλών, Αράχθου, Μαξίμου Γραικού, Αμβρακίας, Βασ. Πύρρου, Αρτινών Πεσόντων, Νικ. Σκουφά, Ζάρρα καθώς και οι κάθετες και παράλληλες σε αυτές.

Οι καφέ κάδοι αποτελούν μια σημαντική πρωτοβουλία για την προώθηση της ανακύκλωσης και τη μείωση των απορριμμάτων στην πόλη, όπως σημειώνει ο Δήμος, ενώ το Τμήμα Καθαριότητας, από την πρώτη στιγμή της τοποθέτησης των καφέ κάδων στο Τρίγωνο, ενημερώνει καθημερινά για τον τρόπο λειτουργίας τους και έχουν ήδη διανεμηθεί φυλλάδια.

Επίσης για τις περιοχές που έχουν τοποθετηθεί οι καφέ κάδοι, μοιράζονται μικρά καφέ καδάκια για οικιακή χρήση, όπου θα συλλέγονται τα βιοαπόβλητα στην ειδική βιοδιασπώμενη σακούλα που – τέλος – θα πηγαίνουν στον μεγάλο κάδο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος ενημερώνει τους πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία διαλογής βιοαποβλήτων ότι,  μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2681072910 ή να προσέρχονται στο Αμαξοστάσιο του Δήμου για να προμηθευτούν τον μικρό καφέ κάδο και την ειδική βιοδιασπώμενη σακούλα για χρήση οικιακή.

Επιπλέον, καλεί τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν τους καφέ κάδους για τη σωστή διάθεση των απορριμμάτων τους. “Μέσω της ανακύκλωσης των βιοαποβλήτων, μπορούμε να διατηρήσουμε την πόλη καθαρή και βιώσιμη για τις μελλοντικές γενιές”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κερατσίνι-Δραπετσώνα: Κλιματιζόμενοι χώροι για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα μέχρι και την Παρασκευή 26/7

Εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που συνεχίζονται και με στόχο την προστασία των ευπαθών δημοτών…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Την τελευταία πενταετία η Ελλάδα μείωσε κατά 70% τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παράνομες χωματερές

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των προστίμων για τις παράνομες χωματερές, τα οποία επιβαρύνουν την Ελλάδα και…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δικαίωση για τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου η απόφαση του ΣτΕ για τα «μπόνους» του ΝΟΚ

Πλήρη δικαίωση για τον Δήμαρχο Μοσχάτου–Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αποτελεί…