Άρθρο Localit 06 Νοεμβρίου, 2020

Από την Τήλο ξεκινά πιλοτικό πρόγραμμα του ΤΕΕ Δωδεκανήσου για ενίσχυση και στήριξη των μικρών νησιών

Από το νησί της Τήλου ξεκινά η υλοποίηση της πρωτοβουλίας του ΤΕΕ Δωδεκανήσου να συμβάλει έμπρακτα στην αναπτυξιακή προσπάθεια των μικρών νησιών της Δωδεκανήσου.

Στις 3 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων υπό την δήμαρχο Τήλου Μαρία Καμμά Μαρία παρουσία του προέδρου του ΤΕΕ Δωδεκανήσου Αντώνη Γιαννικουρή, ενώ παραβρέθηκαν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλη των παραγωγικών τάξεων του νησιού.

Η δράση του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, που ξεκινάει πιλοτικά από το νησί της Τήλου σε θέματα της αρμοδιότητάς των μηχανικών, προσβλέπει στην κατάρτιση μιας ολοκληρωμένης πρότασης αναπτυξιακού χαρακτήρα και την ενίσχυση των νησιών που λόγω της υποστελέχωσης ή και της απουσίας τεχνικών υπηρεσιών, χάνουν την ευκαιρία της ανάπτυξης.

Η κα Καμμά είπε μεταξύ άλλων «Εγκαινιάζουμε σήμερα τη συνεργασία με το ΤΕΕ Δωδεκανήσου για την υποστήριξη της Ν. Τήλου. Η Τήλος μαζί με πολλά αλλά μικρά νησιά, δεν διαθέτουν επαρκή στελέχωση επιστημονικού προσωπικού στην τεχνική τους υπηρεσία. Με την στήριξη του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, ευελπιστούμε να ανοίξουμε νέους δρόμους ανάπτυξης στα μικρά νησιά. Ελπίζουμε ότι στο τέλος θα αναδείξουμε όχι μόνον τις δυνατότητες του νησιού μας, αλλά θα δημιουργήσουμε και τις προϋποθέσεις για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης στα μικρά νησιά»

Ο κ. Γιαννικουρής, αφού αναφέρθηκε στον συντονιστή-εκπρόσωπο του ΤΕΕ Δωδεκανήσου όπως ορίσθηκε από την Διοικούσα Επιτροπή Γιώργο Σάββενα, που έλκει την καταγωγή του από την Τήλο, επισήμανε την αναγκαιότητα τεχνικής υποστήριξης στα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου. Η Τήλος όπως και οι υπόλοιποι μικροί νησιωτικοί Δήμοι, στερούνται της δυνατότητας να αναδείξουν την δυναμική τους, εξαιτίας αφενός της έλλειψης θεσμοθετημένων κανόνων που αφορούν στη νησιωτικότητα και αφετέρου εξαιτίας της έλλειψης τεχνικού προσωπικού.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 Σε επιφυλακή ο μηχανισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Σε επιφυλακή βρίσκεται από σήμερα έως και το Δεκαπενταύγουστο το Αυτοτελές Τμήμα της Πολιτικής Προστασίας…

Ρεπορτάζ 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Θάσο

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί πλέον η φωτιά στη Θάσο. Με το πρώτο φως της…

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πυροσβεστική: Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Θάσο

Συνολικά 61 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην χώρα, οι περισσότερες από τις οποίες,…