Άρθρο Localit 17 Ιουνίου, 2025

Αλ. Καχριμάνης: Πρόχειρο και ανακριβές το πόρισμα της Ενιαίας Αρχής Διαφάνειας

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου κάνει λόγο για στοχοποίησή του από ποικιλώνυμα συμφέροντα και υψηλά ιστάμενα πρόσωπα

Πρόχειρο και ανακριβές χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης  το πόρισμα της Ενιαίας Αρχής Διαφάνειας, η οποία μετά από ελέγχους διαπίστωσε σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων, όπως σύναψη πλήθους δημοσίων συμβάσεων με απευθείας αναθέσεις.

Ο κ. Καχριμάνης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ Ιωαννίνων τόνισε: “Τα μέλη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας δεν έκαναν ουσιαστικούς ελέγχους εξετάζοντας σε βάθος τους σχετικούς φακέλους και έμειναν μόνο στην ανάγνωση των καταγγελιών με συνέπεια το πόρισμα να είναι πρόχειρο και ανακριβές”.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου υποστήριξε, ότι αποτελεί στόχο ποικιλώνυμων συμφερόντων και υψηλά ιστάμενων προσώπων.

Για την υπόθεση του κλειστού γυμναστηρίου είπε ότι “υπάρχουν όλες οι αποδείξεις αγοράς, για το δρόμο στο Γράμμο ανέφερε ότι έγινε για τη διευκόλυνση των κτηνοτρόφων που συχνά πέφτουν θύματα κλοπών και των υπηρεσιών ασφαλείας όπως ο Στρατός, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική”.

Τέλος, για τις αποκαλούμενες κατατμήσεις συμβάσεων τόνισε ότι “όλες είναι νόμιμες, περιλαμβάνονται στο ετήσιο  πρόγραμμα έργων της Περιφέρειας και προηγουμένως είχαν εγκριθεί από το αρμόδιο υπουργείο”.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 27 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Οι βασικοί άξονες του προγραμματισμού για το 2026

Τους βασικούς στόχους και τις προτεραιότητες του για το 2026 παρουσιάζει ο Δήμος Νισύρου. Στο…

Ενδιαφέρουν 26 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κακοκαιρία και αποκατάσταση ζημιών: Αυτοψίες και αποζημιώσεις σε συνεργασία με τους Δήμους

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε το πλαίσιο και το χρονοδιάγραμμα ενεργειών για…

Ενδιαφέρουν 08 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ για ασφαλείς και ανθεκτικούς Δήμους στην Κεντρική Μακεδονία

Με πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σε συνεργασία με τον Δήμος Ωραιοκάστρου, την…