Άρθρο Localit 17 Ιουνίου, 2025

Αλ. Καχριμάνης: Πρόχειρο και ανακριβές το πόρισμα της Ενιαίας Αρχής Διαφάνειας

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου κάνει λόγο για στοχοποίησή του από ποικιλώνυμα συμφέροντα και υψηλά ιστάμενα πρόσωπα

Πρόχειρο και ανακριβές χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης  το πόρισμα της Ενιαίας Αρχής Διαφάνειας, η οποία μετά από ελέγχους διαπίστωσε σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων, όπως σύναψη πλήθους δημοσίων συμβάσεων με απευθείας αναθέσεις.

Ο κ. Καχριμάνης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ Ιωαννίνων τόνισε: “Τα μέλη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας δεν έκαναν ουσιαστικούς ελέγχους εξετάζοντας σε βάθος τους σχετικούς φακέλους και έμειναν μόνο στην ανάγνωση των καταγγελιών με συνέπεια το πόρισμα να είναι πρόχειρο και ανακριβές”.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου υποστήριξε, ότι αποτελεί στόχο ποικιλώνυμων συμφερόντων και υψηλά ιστάμενων προσώπων.

Για την υπόθεση του κλειστού γυμναστηρίου είπε ότι “υπάρχουν όλες οι αποδείξεις αγοράς, για το δρόμο στο Γράμμο ανέφερε ότι έγινε για τη διευκόλυνση των κτηνοτρόφων που συχνά πέφτουν θύματα κλοπών και των υπηρεσιών ασφαλείας όπως ο Στρατός, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική”.

Τέλος, για τις αποκαλούμενες κατατμήσεις συμβάσεων τόνισε ότι “όλες είναι νόμιμες, περιλαμβάνονται στο ετήσιο  πρόγραμμα έργων της Περιφέρειας και προηγουμένως είχαν εγκριθεί από το αρμόδιο υπουργείο”.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 21 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Θηβαίων φιλοξενεί το 4ο Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας

Ο Δήμος Θηβαίων σε συνεργασία με το Σωματείο «Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής» (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) και…

Ενδιαφέρουν 21 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
InterAigis 2026: Στο προσκήνιο Πολιτική Προστασία και ΟΤΑ

Από τις 23 έως τις 25 Απριλίου 2026 θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου η…

Ενδιαφέρουν 17 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αμαρουσίου: Έναρξη καλλιτεχνικών εκδηλώσεων 2026

Ο Δήμος Αμαρουσίου ανακοίνωσε την έναρξη των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων των τμημάτων του Κέντρου Τέχνης και…