Άρθρο Localit 19 Μαρτίου, 2014

Αύξηση των αναφορών προς τον Συνήγορο του Πολίτη το 2013

spanou kaliopiΚατά τρεις χιλιάδες αυξήθηκαν οι  αναφορές, σε σχέση με το 2012, που έλαβε πέρυσι ο Συνήγορος του Πολίτη, ανεβάζοντας τον αριθμό συνολικά στις 14.700 αναφορές.

Στο 82% των ατομικών περιπτώσεων το αποτέλεσμα της διαμεσολάβησης  του Συνηγόρου του Πολίτη ήταν θετικό, ανέφερε την Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου στην Πάτρα η επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής Καλλιόπη Σπανού.
Τα τελευταία τρία χρόνια οι αναφορές πολιτών αυξάνονται συνεχώς, ανέφερε η Συνήγορος του Πολίτη, αν και επισήμανε ότι το 2010 υπήρξε πτώση που παραμένει ανεξήγητη.
Οι περισσότερες αναφορές αφορούν την κοινωνική πολιτική, τα ασφαλιστικά, τα συνταξιοδοτικά, τα φορολογικά και τις κοινωνικές παροχές διαφόρων ειδών.
Επίσης, η Καλλιόπη Σπανού υπογράμμισε ότι είναι εύκολη η επικοινωνία των πολιτών που κατοικούν στην περιφέρεια με τον Συνήγορο του Πολίτη, αφού μπορούν με μία επιστολή ή με ένα φαξ, ή μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να υποβάλουν την αναφορά τους για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και τότε θα έλθει σε επικοινωνία μαζί τους κάποιο στέλεχος της Αρχής.
Η επίσκεψη του Συνηγόρου του Πολίτη στην Πάτρα έχει σκοπό, όπως είπε η Καλλιόπη Σπανού, να ενημερώσει τους πολίτες σχετικά με τις αρμοδιότητές του και τις υπηρεσίες που προσφέρει, αλλά και να βοηθήσει τη δημόσια διοίκηση, ώστε να υπερβεί κάποιες αδυναμίες της και να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Σπανού, «οι υπηρεσίες θα πρέπει να κατανοήσουν τον ρόλο μας, αφού σκοπός μας είναι να βοηθούμε και όχι να ελέγχουμε ή να τιμωρούμε».
Σημείωσε επίσης οι υπηρεσίες αντιμετωπίζουν δυσκολίες που έχουν να κάνουν κυρίως με τη μείωση του προσωπικού και τις αλλαγές στη νομοθεσία.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: ανανεώνεται ο στόλος Καθαριότητας

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού παρέλαβε το πρώτο από τα επτά νέα οχήματα που θα ενισχύσουν…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…