Άρθρο Localit 02 Μαρτίου, 2022

Ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης φιλοξενεί πρόσφυγες από την Ουκρανία

Την αγκαλιά του για τους ανθρώπους εκείνους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και την πατρίδα τους, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ανοίγει ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης. Η δημοτική Αρχή έστειλε επιστολή τόσο στο υπουργείο Εξωτερικών, όσο και στην Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα, με την οποία γνωστοποίησε την πρόθεση να φιλοξενήσει έναν αριθμό οικογενειών με τα παιδιά τους και να τους παρέχει και τα αναγκαία.

Ο δήμος θέτει στη διάθεση των οικογενειών από την Ουκρανία, τον ξενώνα που έχει, ενώ θα μισθώσει και ξενοδοχείο αν χρειαστεί. Παράλληλα, ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος έκανε έκκληση προς τους δημότες της πόλης, ώστε όποιος διαθέτει χώρο και μπορεί, επίσης να ανοίξει την κατοικία του για να φιλοξενήσει μία προσφυγική οικογένεια.

 

«Εμείς είμαστε ένας προσφυγικός δήμος και δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς και αμέτοχοι σε αυτή την κατάσταση», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κωνσταντάτος. «Είναι μια απόλυτα ανθρωπιστική κίνηση, ώστε να βοηθηθούν αυτοί οι άνθρωποι. Υπάρχουν και οικογένειες ομογενών στη Μαριούπολη, που αναγκάζονται να φύγουν από τα σπίτια τους, αλλά δεν είναι μόνο για τους ομογενείς μας, είναι για όλες τις οικογένειες από την Ουκρανία. Ενημερώσαμε ήδη το Υπουργείο Εξωτερικών και την ουκρανική Πρεσβεία, πως παρέχουμε τον ξενώνα, θα μισθώσουμε και κάποιο ξενοδοχείο και φυσικά θα παρέχουμε όλα τα απαραίτητα, φαγητό κ.λ.π.», τονίζει ακόμη ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης και προσθέτει: «Αν χρειαστεί θα θέσουμε στη διάθεση του Κράτους και τις κατασκηνώσεις μας στην Εύβοια».

Παράλληλα, ο δήμος προχωρεί και σε δράση αλληλεγγύης με τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Όπως ανακοίνωσε, την Τρίτη 8 Μαρτίου, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», θα μπορεί όποιος το επιθυμεί να προσφέρει είδη όπως όσπρια, ζυμαρικά, κουβέρτες, υπνόσακους, είδη ατομικής υγιεινής, πάνες, κονσέρβες, παιδικές τροφές και γάλατα, ώστε να σταλούν στους πληγέντες από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 27 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δοκιμάζεται από την κακοκαιρία το νησί της Ρόδου και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα

Αρκετά προβλήματα κυρίως σε ό,τι αφορά την πτώση δένδρων και κλαδιών στο οδικό δίκτυο και…

Ρεπορτάζ 26 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τι ζήτησαν ΠΕΔ και οι δήμαρχοι της Κρήτης από τον Στ. Πέτσα

Τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν σήμερα την Αυτοδιοίκηση αλλά και τα αναπτυξιακά θέματα  του νησιού…

Ρεπορτάζ 26 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιφέρεια Αττικής: Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο πλευρό των καλλιτεχνών ενάντια στο ΠΔ

Τη συμπαράσταση τους στον αγώνα των καλλιτεχνών ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα 85/22, που υποβαθμίζει τις…