Άρθρο Localit 02 Νοεμβρίου, 2018

Υπόμνημα εξηγήσεων παρέδωσε στους εισαγγελείς ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς

Υπόμνημα 70 σελίδων παρέδωσε στους εισαγγελείς που ερευνούν τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, που έχει κληθεί όπως και άλλοι από την αυτοδιοίκηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες, σε εξηγήσεις για την υπόθεση.

Ο κ. Μπουρνούς περιγράφει στο υπόμνημα του τις ενέργειες στις οποίες προέβη πριν την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου που κόστισε τη ζωή 99 ανθρώπων, κατά τη διάρκεια της, αλλά και κατά τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το υπόμνημα του δημάρχου, η ετοιμότητα του δήμου βρισκόταν στο 100% καθώς είχαν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την πυρασφάλεια , καθαρισμό χωραφιών, δρόμων κλπ. Κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, ο κ. Μπουρνούς υποστηρίζει ότι βρέθηκε ο ίδιος στην Πεντέλη και πήρε μέρος στην πυρόσβεση, εγκαταλείποντας το σπίτι του, το οποίο υπέστη τεράστιες ζημιές από τη φωτιά. Αναφέρει επίσης ότι μετά την επέλαση της φωτιάς έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να γίνουν τάχιστα όσες ενέργειες έπρεπε για την αποκατάσταση των πληγέντων, την παροχή των επιδομάτων, την επιλογή των εθελοντών για την προσφορά βοήθειας .

Υπενθυμίζεται ότι πλην του κ. Μπουρνούς εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου έχουν κληθεί να δώσουν περίπου είκοσι εμπλεκόμενοι ,λόγω των αρμοδιοτήτων τους, μεταξύ των οποίων η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης αλλά και στελέχη της Πυροσβεστικής, της ΕΛΑΣ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή: ΑΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 07 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια του ΣΜΕΔΕΚΕΜ ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου

Στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου Μελετητών Δημοσίων…

Ρεπορτάζ 29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: ανανεώνεται ο στόλος Καθαριότητας

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού παρέλαβε το πρώτο από τα επτά νέα οχήματα που θα ενισχύσουν…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…