Άρθρο Localit 14 Ιανουαρίου, 2022

ΥΠΟΙΚ: Έως 31 Μαρτίου η υποβολή των Εκθέσεων Εσωτερικού Ελέγχου στη ΓΔΔΕ

Με εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει  ότι  έως τις 31 Μαρτίου οι φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δημόσιας διοίκησης, πρέπει να υποβάλλουν τις Εκθέσεις Εσωτερικού του προηγούμενου έτους και στη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του υπουργείου.

Με την εγκύκλιο προσδιορίζονται τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία καθώς παρέχονται οδηγίες  για την κοινοποίηση της Ετήσιας Έκθεσης των Μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου στη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων (ΓΔΔΕ)».

Ειδικότερα , όπως επισημαίνεται στο έγγραφο με το ν.4795/2021 «Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου του Δημόσιου Τομέα, Σύμβουλος Ακεραιότητας στη δημόσια διοίκηση και άλλες διατάξεις για τη δημόσια διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση»(Α ́62), προσδιορίζεται το θεσμικό πλαίσιο του Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου και της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου στον δημόσιο τομέα.
Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις διατάξεις των παρ. 1 και 2 του άρθ. 13 επίσης του ν.4795/2021, έως τις 31 Μαρτίου κάθε έτους, από τον Προϊστάμενο της Μονάδας Εσωτερικού υποβάλλεται στον επικεφαλής του φορέα και στην Επιτροπή Ελέγχου, η Ετήσια Έκθεση του προηγούμενο έτους, η οποία κοινοποιείται αμελλητί, μεταξύ άλλων, και στη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων (ΓΔΔΕ) του Υπουργείου Οικονομικών.

Προσέτι σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 22 του ανωτέρω νόμου, ορίζεται ότι το Υπουργείο Οικονομικών, ελέγχει την επάρκεια του Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου βάσει των αρχών της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Σε εφαρμογή των ανωτέρω και για να καταστεί από την πλευρά των Μονάδων Ε.Ε. ευχερέστερη η διαβίβαση των ετήσιων εκθέσεων, γνωστοποιείται η ηλεκτρονική διεύθυνση dpse@glk.gr για να τις αποστέλλουν.

Η ΓΔΔΕ ως Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών που είχε με το ν.3492/2006 εισάγει και προωθήσει το θεσμό του Εσωτερικού Ελέγχου, ευελπιστεί στα πλαίσια και των ελεγκτικών της αρμοδιοτήτων, στην εδραίωση μιας στενής και εποικοδομητικής συνεργασίας με τις Μονάδες Εσωτερικού Ελέγχου.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 26 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κ. Μητσοτάκης: Ειλικρινή συγνώμη προς εκείνους που ταλαιπωρήθηκαν – Θα αποδοθούν ευθύνες

«Προσωπική και ειλικρινή  συγγνώμη»  προς εκείνους που ταλαιπωρήθηκαν εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό ζήτησε ο πρωθυπουργός…

Ρεπορτάζ 26 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σημαντικές ζημιές στο κεντρικό κτήριο της περιφέρειας Αττικής από την ισχυρή έκρηξη στο κτίριο της Συγγρού

Σημαντικές ζημιές στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Αττικής στη Λ. Συγγρού 15-17 από την ισχυρή…

Ρεπορτάζ 26 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κλειστά πολλά σημεία του οδικού δικτύου της Κρήτης λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού

Κλειστά παραμένουν αυτήν την ώρα, σε ένα μεγάλο τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κρήτης,…