Άρθρο Localit 24 Νοεμβρίου, 2023

Υπογράφηκε η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου στην Ζαγορά

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του Δημαρχείου στην Ζαγορά, με την υπογραφή της σύμβασης και στο επόμενο διάστημα την εγκατάσταση της εργοληπτικής εταιρείας, όπως ενημερώνει ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Προσθέτει επίσης ότι, η ενεργειακή αναβάθμιση, με θεαματικά χαμηλότερο ενεργειακό κόστος και μηδενικές εκπομπές για την θέρμανση και την ψύξη του κτιρίου, θα διασφαλίσει την βιώσιμη λειτουργία του και την απόδοσή του στις επόμενες γενιές ως ένα κτίριο – μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

«Αξιοποιώντας αναπτυξιακά εργαλεία, χρηματοδοτικά προγράμματα και αναπτύσσοντας αποτελεσματικές συνεργασίες, ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου αντιμετωπίζει τις ελλείψεις σε τεχνικό κυρίως προσωπικό, θέματα διαχειριστικής επάρκειας κ.α., με προγραμματικές συμβάσεις όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση», ανέφερε ο δήμαρχος Ζαγοράς  – Μουρεσίου  Παν. Κουτσάφτης, επισημαίνοντας κατά την υπογραφή της σύμβασης την καθοριστική συμβολή του Δήμου Αγιάς και του δημάρχου της Αντ. Γκουντάρα.

Με το συγκεκριμένο έργο, δεν διασφαλίζουμε μόνο τη βιωσιμότητα ενός εμβληματικού κτιρίου, (πρώην αρχοντικό Φρόνιμου), διατηρώντας τις μνήμες, τις εικόνες, την αρχιτεκτονική φυσιογνωμία, παραδοτέες στις επόμενες γενιές.

Στέλνουμε ως Δημοτική Αρχή ένα ακόμη μήνυμα σε κάθε δημότη, σε κάθε αγρότη, σε κάθε επιχειρηματία, σε κάθε επισκέπτη, σε όλους τους πολίτες και τους φορείς πως το περιβάλλον μας αφορά όλους, κάθε μέρα», κατέληξε ο κ. Κουτσάφτης.

Δικαιούχος του έργου με χρηματοδότηση 230.000 € από πιστώσεις του Προγράμματος: Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020» είναι ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου και φορέας υλοποίησης  του έργου είναι ο Δήμος Αγιάς με βάση την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, του Δήμου Αγιάς και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

  • Αντικατάσταση του υπάρχοντος καυστήρα πετρελαίου με νέο σύστημα αντλιών θερμότητας, τόσο για θέρμανση όσο και για τη ψύξη του κτιρίου.
  • Αντικατάσταση όλων των ξύλινων κουφωμάτων με νέα ακριβώς ίδιων μορφολογικών χαρακτηριστικών, για να μην αλλοιωθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας του κτιρίου.
  • Αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων του κτιρίου με νέας τεχνολογίας LED.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας στη Χαλκίδα

«Οι λύσεις για τη Στερεά Ελλάδα περνούν μόνο μέσα από την κατασκευή δύο ΜΕΑ στη…

Ρεπορτάζ 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Ψηφιακή πλατφόρμα για την κατάθεση σχολίων από τους πολίτες για τα Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια

Ενεργοποιείται για το κοινό από σήμερα Τρίτη 16 Ιουλίου, η ψηφιακή «Πλατφόρμα Συμμετοχής» για την…

Ρεπορτάζ 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Ανέλαβαν υπηρεσία επιπλέον 26 εποχικοί εργάτες πυροπροστασίας

Υπηρεσία ανέλαβαν σήμερα Τρίτη 16 Ιουλίου 2024, επιπλέον, 26 εργάτες πυροπροστασίας στο Δήμο Καλαμάτας. Έλαβαν…