Άρθρο Localit 11 Ιουνίου, 2024

Υποδομές πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα σε τέσσερις ακόμα παραλίες του Δήμου Δελφών

Στην υποβολή πρότασης για τη δημιουργία υποδομών πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα, σε τέσσερις ακόμα παραλίες, προχώρησε ο Δήμος Δελφών, στοχεύοντας στην ελεύθερη, αυτόνομη και ανεμπόδιστη κίνηση όλου του πληθυσμού.

Η πρόταση αφορά το έργο με τίτλο «Αναβάθμιση υποδομών κολυμβητικών ακτών του Δήμου Δελφών για τη δημιουργία προσβάσιμου ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος για άτομα με κινητικά προβλήματα», συνολικού προϋπολογισμού 278.322,40 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις ελληνικές παραλίες», μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η προμήθεια αφορά εξοπλισμό για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών των παραλιών Αγίου Βασιλείου, Αγίων Πάντων, Τροκαντερού και Αγίου Μηνά, ώστε να εξυπηρετούνται άτομα με κινητικά προβλήματα για κολύμβηση κατά τη θερινή περίοδο και περιλαμβάνει: αυτοκινούμενο τροχήλατο μηχανισμό, πολυεστερικό διάδρομο παραλίας προδιαγραφών για χρήση ΑμεΑ, αμφίβιο αμαξίδιο κολύμβησης, ξύλινο διάδρομο, αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα φόρτισης, αποδυτήριο παραλίας ΑμεΑ, χώρο σκίασης, ειδικός κάδος απορριμμάτων για ΑμεΑ, πληροφοριακές πινακίδες και σήμανση.

«Το δικαίωμα όλων στην ανεμπόδιστη και ελεύθερη κίνηση, άρα και στην πρόσβαση παντού, αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές αποστολές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Δήμος Δελφών, με συνεχείς παρεμβάσεις έχει ως στόχο τη συνεχή βελτίωση των υποδομών του, παρέχοντας το δικαίωμα της χρήσης τους, άρα και της αναψυχής, σε όλους τους πολίτες. Σε συνέχεια των παραλιών που ήδη παρέχουν την ελεύθερη πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα, άλλες τέσσερις θα προστεθούν στη λίστα. Γνωρίζουμε πως στον εν λόγω τομέα, της αυτόνομης κίνησης όλων και παντού, έχουμε ακόμα να κάνουμε πολλά βήματα για να φτάσουμε στο ιδεατό. Δε θα σταματήσουμε ποτέ, κάνοντας συνεχώς ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο», δήλωσε ο δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βέροια: Αποκαθίστανται οι ζημιές από το μπουρίνι

Τις «πληγές» που προκάλεσε το δυνατό μπουρίνι στη Βέροια αποκαθιστούν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και…

Ρεπορτάζ 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων στον Δήμο Αμφιλοχίας

Τη δυνατότητα ανακύκλωσης ρούχων, υποδημάτων και λευκών ειδών που δεν χρησιμοποιούνται, έχουν πλέον οι κάτοικοι…

Ρεπορτάζ 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δενδροφύτευση σε σχολεία του Πειραιά

Στη φύτευση 150 δένδρων σε σχολεία του Πειραιά προχώρησε ο Δήμος της πόλης, συμμετέχοντας στη…