Άρθρο Localit 19 Αυγούστου, 2021

Υποδομές για άτομα με κινητικές δυσκολίες σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Πλατανιά

Προσβάσιμες για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες είναι πλέον τέσσερις παραλίες του Δήμου Πλατανιά καθώς σε αυτές ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες υποδομές.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος, οι παραλίες στις θέσεις «Πλατανιάς – MINOA PALACE», «Πύργος Ψηλονέρου – ASTERION HOTEL», «Μάλεμε – TΑΒΕΡΝΕΣ» και «Κολυμβάρι – ΜΝΗΜΕΙΟ» διαθέτουν πλέον ολοκληρωμένες υποδομές προσβασιμότητας ΑμεΑ στη θάλασσα που περιλαμβάνουν τα εξής: Χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για ΑμΕΑ, αποδυτήρια, ντους και χώρους σκίασης για ΑμΕΑ, δυνατότητα πρόσβασης στα WC για ΑμΕΑ των παρακείμενων στις υποδομές επιχειρήσεων.

Επίσης περιλαμβάνουν: Τον αυτοκινούμενο μηχανισμό SeaAccess που μεταφέρει με ασφάλεια και άνεση τα άτομα με περιορισμένη κινητικότητα από την ακτή στη θάλασσα και αντίστροφα, αλλά και διαδρόμους σύνδεσης των ανωτέρω δομών, όπου απαιτείται, για τη διευκόλυνση της κίνησης των ατόμων με αναπηρικό τροχοκάθισμα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια των χρηστών, ο μηχανισμός SeaAccess μπορεί να χρησιμοποιείται από τους ενδιαφερόμενους μόνο τις ημέρες που ο κυματισμός της θάλασσας το επιτρέπει, δηλαδή όταν ο παρακείμενος των υποδομών, ναυαγοσωστικός πύργος έχει υψωμένη την πράσινη σημαία και τις ώρες που οι προσβάσιμες στα ΑμεΑ παραλίες διαθέτουν ναυαγοσωστική κάλυψη, δηλαδή από τις 10:00 έως τις 18:00.

Οι ενδιαφερόμενοι χρήστες των υποδομών, μπορούν να λαμβάνουν το τηλεχειριστήριο του μηχανισμού SeaAccess από το ναυαγοσώστη που εποπτεύει την αντίστοιχη παραλία.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 27 Οκτωβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πολιτιστικό Κέντρο για τις ευπαθείς ομάδες απέκτησε η Λάρισα

Με ένα νέο κτίριο που που θα λειτουργήσει ως χώρος πολιτισμού για τις ευπαθείς ομάδες,…

Ρεπορτάζ 27 Οκτωβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ομόφωνο ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για τις συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά τη τακτική συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 22/10/2021, με…

Ρεπορτάζ 27 Οκτωβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αιτήσεις για τη μείωση δημοτικών τελών ευπαθών ομάδων, στο Δήμο Ελασσόνας

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων στο Δήμο Ελασσόνας για την ένταξη στο πρόγραμμα μείωσης δημοτικών τελών…