Άρθρο Localit 12 Μαρτίου, 2015

ΥΠΕΣΔΑ: Κανένας πρώην δημοτικός αστυνομικός δεν χάνει τη δουλειά του

δημοτική αστυνομίαΤη διαβεβαίωση ότι κανένας πρώην δημοτικός αστυνόμος δε χάνει τη δουλειά του δίνει το υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Σύμφωνα με σχετική διευκρινιστική ανακοίνωση που εκδόθηκε με αφορμή δημοσιεύματα, το υπουργείο απαντά ότι το μέτρο εντάσσεται στην γενικότερη ρύθμιση για την επαναφορά των απολυμένων και σε διαθεσιμότητα υπαλλήλων,  που αποσκοπεί όχι μόνον στην αποκατάσταση αδικιών, αλλά και στην κάλυψη των αναγκών της διοίκησης.

Στη συνέχεια επισημαίνεται ότι η ρύθμιση που προκύπτει λαμβάνει υπόψη και τις σχετικές προτάσεις της ΚΕΔΕ. «Η ρύθμιση της επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία συντάχθηκε λαμβάνοντας υπόψη και σχετικές προτάσεις της ΚΕΔΕ, μετά από διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς και συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία σέβεται απολύτως τις παραπάνω αρχές. Ανασυστήνει μια υπηρεσία, η οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την καθημερινή ζωή των πολιτών και προσπορίζει σημαντικά οικονομικά έσοδα στους δήμους».

Το υπουργείο τονίζει ότι «με τη νομοθετική ρύθμιση κανένας πρώην δημοτικός αστυνομικός δεν χάνει τη δουλειά του. Οι απολυμένοι ή όσοι επρόκειτο να απολυθούν γιατί δεν είχαν τοποθετηθεί αλλού επιστρέφουν στην παλαιά τους θέση».

Η ανακοίνωση του υπουργείου καταλήγει: «Όπως συμβαίνει με όλους τους υπαλλήλους, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, όσοι έχουν τοποθετηθεί οριστικά παραμένουν στις νέες θέσεις τους.  Όσοι δεν έχουν τοποθετηθεί οριστικά, αλλά με βάση προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ έχουν δικαίωμα να επιλέξουν αν θα παραμείνουν στις θέσεις αυτές ή θα επιστρέψουν στην Δημοτική Αστυνομία. Οι μόνοι που υποχρεωτικά επιστρέφουν στην παλαιά τους θέση του δημοτικού αστυνομικού είναι αυτοί που είχαν μετακινηθεί στην Ελληνική Αστυνομία, και τούτο διότι κρίθηκε από το αρμόδιο υπουργείο ότι δεν ήταν λειτουργικά χρήσιμη η αξιοποίησή τους εκεί. Το Υπουργείο μας, συνεπώς, και στην περίπτωση αυτή εφάρμοσε ομοιόμορφους και αντικειμενικούς κανόνες, ίδιους για όλους τους «διαθέσιμους» υπαλλήλους, ακολουθώντας, ως προς την εκτίμηση των πραγματικών αναγκών, την γνώμη των αρμόδιων Υπουργείων».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…