Άρθρο Localit 17 Ιουλίου, 2013

ΥΠΕΣ: Στο πειθαρχικό έξι υπάλληλοι και τρεις σε απολογία

MichelakisΤην ενεργοποίηση των πειθαρχικών διαδικασιών μετά από τους ελέγχους του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης αποφάσισε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. Πρόκειται για περιπτώσεις υπαλλήλων που απείχαν αδικαιολόγητα από τα καθήκοντά τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον σε ορισμένες περιπτώσεις υπαλλήλων διαπιστώθηκε απόκλιση της τήρησης του οκταώρου. Ο ένας από τους υπαλλήλους που καλούνται σε απολογία είναι υποχρεωμένος να λογοδοτήσει για τους λόγους της αδικαιολόγητης απουσίας των εργαζομένων και για τους λόγους που δεν ενημερώθηκε η αρμόδια υπηρεσία για τη διακοπή της μισθοδοσίας τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών ο υπουργός Εσωτερικών ως ο αρμόδιος πειθαρχικός προϊστάμενος, κατόπιν διενεργηθείσης επιθεωρήσεως – ελέγχου  και σύνταξης σχετικής έκθεσης από τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης σε υπηρεσίες υπαγόμενες στο Υπουργείο Εσωτερικών, παραπέμπει, σύμφωνα με το πειθαρχικό δίκαιο του Κώδικα Δημοσίων, Διοικητικών, Πολιτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων ΝΠΔΔ, έξι υπαλλήλους υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου Εσωτερικών και καλεί σε απολογία τρεις υπαλλήλους του Υπουργείου Εσωτερικών για αναφερόμενες πειθαρχικές παραβάσεις υπαλληλικού καθήκοντος.

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο παραπέμπονται:

– Υπάλληλος, η οποία αναφέρεται ότι απείχε αδικαιολόγητα από την εκτέλεση των καθηκόντων της για χρονικό διάστημα άνω των δύο (2) ετών, από τον Ιανουάριο του 2011 έως τον Μάρτιο του 2013. Επιπλέον, αναφέρεται ότι η ανωτέρω υπάλληλος, κατά το διάστημα της απουσίας της, διετέλεσε για ορισμένο χρόνο Πρόεδρος σε δημοτικό ΝΠΔΔ, παρότι, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην υπ’ αριθμ. 277/2009 Γνωμοδότηση του ΝΣΚ, δεν είναι επιτρεπτή η άσκηση των εν λόγω καθηκόντων από δημόσιο υπάλληλο.

– Υπάλληλος, ο οποίος αναφέρεται ότι απείχε αδικαιολόγητα από την εκτέλεση των καθηκόντων του για διάστημα επτά (7) μηνών, από τον Ιανουάριο του 2012 έως τον Ιούλιο του 2012 και δεν συμπλήρωσε τον προβλεπόμενο χρόνο εργασίας, λόγω μη τήρησης του ωραρίου, για διάστημα έξι (6) μηνών, από τον Ιούνιο του 2011 έως  τον Νοέμβριο του 2011.

– Υπάλληλος, ο οποίος αναφέρεται ότι απείχε αδικαιολόγητα από την εκτέλεση των καθηκόντων του  για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών, τον  Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2011.

– Υπάλληλος, ο οποίος αναφέρεται ότι απείχε αδικαιολόγητα από την εκτέλεση των καθηκόντων του κατά σαράντα δύο (42) ημέρες, από 1.8.2012 έως 12.9.2012 και δε συμπλήρωσε τον προβλεπόμενο χρόνο εργασίας, για ένα (1) μήνα, λόγω μη τήρησης του ωραρίου, τον Οκτώβριο του 2012.

– Δύο υπάλληλοι, οι οποίοι αναφέρεται ότι δεν συμπλήρωσαν τον προβλεπόμενο χρόνο εργασίας για χρονικό διάστημα επτά (7) μηνών,  από τον Σεπτέμβριο του 2012 έως τον Μάρτιο του 2013. 

Καλούνται σε απολογία: 

– Δύο υπάλληλοι, οι οποίοι αναφέρεται ότι ευρέθηκαν κατά το μήνα Νοέμβριο 2012, που ελέγχθηκε δειγματοληπτικά, να αποκλίνουν συνολικά από την τήρηση του εργασιακού τους χρόνου από οκτώ έως δέκα ώρες, κατά τον μήνα αυτό.

– Υπάλληλος, ο οποίος αναφέρεται ότι (α) παρέλειψε να ελέγξει την τήρηση του χρόνου εργασίας των υπαλλήλων, που παρουσιάζουν απόκλιση από τον προβλεπόμενο εργασιακό χρόνο και (β) δεν ειδοποίησε τον αρμόδιο εκκαθαριστή προκειμένου να προβεί στην έκδοση της σχετικής πράξης για την αναλογική περικοπή μισθοδοσίας σε βάρος των ίδιων υπαλλήλων, για την υπαίτια μη παροχή υπηρεσίας εκ μέρους τους.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…