Άρθρο Localit 23 Δεκεμβρίου, 2022

ΥΠΕΣ: Στα ταμεία των δήμων έκτακτη επιχορήγηση 25 εκ. ευρώ λόγω του αυξημένου ενεργειακού κόστους

Παραμένει άλυτος ο γρίφος με τις δεύτερες σκέψεις του ΥΠΟΙΚ για την απόδοση  ή όχι των υπόλοιπων 25 εκ. ευρώ

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών η έκτακτη επιχορήγηση των δήμων, ύψους 25 εκ. ευρώ, για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους και την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους, λόγω της επιβάρυνσης των προϋπολογισμών τους από την αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το μισό ποσό των 50 εκ. ευρώ, το οποίο είχε ανακοινώσει ότι θα αποδοθεί  στους δήμους ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Το υπόλοιπο ποσό, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, παραμένει άγνωστο πότε, πόσα και σε ποιους δήμους θα αποδοθεί διότι το υπουργείο Οικονομικών και ειδικότερα ο αναπληρωτής υπουργός Θ. Σκυλακάκης, κάνει δεύτερες σκέψεις να μη δώσει τα χρήματα, ή να δώσει μέρος αυτών  και τα υπόλοιπα να δοθούν βάσει της εξοικονόμησης που πέτυχαν οι δήμοι.

Σε ότι αφορά την  κατανομή των 25 εκ των  υπεσχημένων 50 εκ. ευρώ, η κατανομή τους έγινε με βάση τους συντελεστές κατανομής που χρησιμοποιούνται για την απόδοση εσόδων από τους ΚΑΠ.

Αναλυτικά η απόφαση κατανομής ανά δήμο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Οικονομικά ΟΤΑ 31 Ιουλίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οδηγίες για την κατάρτιση του προϋπολογισμού των δήμων, οικονομικού έτους 2024

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών παρέχονται αναλυτικές κατευθύνσεις και διαδικασίες για…

Οικονομικά ΟΤΑ 29 Μαρτίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Από τους επενδυτικούς ΚΑΠ θα καλύπτεται το έλλειμμα στις λειτουργικές δαπάνες των ΟΤΑ

Σε περίπτωση που δήμοι και περιφέρειες αδυνατούν να καταρτίσουν ή να αναμορφώσουν τους προϋπολογισμούς τους…

Οικονομικά ΟΤΑ 16 Φεβρουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΟΙΚ: Τι πρέπει να κάνουν οι ΟΤΑ στο πλαίσιο κατάρτισης του ΜΠΔΣ 2023-2026

Εκδόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών η Εγκύκλιος για την κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου  Δημοσιονομικής Στρατηγικής…