Άρθρο Localit 02 Απριλίου, 2020

ΥΠΕΣ: Έχει πληρωθεί το 95% των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι”

Έχει πληρωθεί το 95% των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Το 5% έχει στείλει καθυστερημένα τα παραστατικά στην ΕΕΤΑΑ.

Αυτή είναι η απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών στο καυστικό σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση για το θέμα.

Σημειώνεται πως ο  κ.  Χαρίτσης σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» επισήμανε προς την κυβέρνηση ότι οι υπάλληλοι του προγράμματος είναι απλήρωτοι αλλά και παραμένουν εν αναμονή της πρόσληψής τους.

Το υπουργείο Εσωτερικών με ανακοίνωσή του αργά την Τετάρτη  το βράδυ κοινοποίηση την απάντηση της ΕΕΤΑΑ Α.Ε., η οποία είναι και φορέας υλοποίησης του προγράμματος,   σε όσα είπε ο κ. Χαρίτσης.

Σύμφωνα λοιπόν με την ΕΕΤΑΑ:

«Οι φορείς που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» για το έτος 2019 και έχουν στείλει στην ΕΕΤΑΑ τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την πληρωμή τους, μέχρι και τις 20 Μαρτίου 2020, έχουν πληρωθεί και την Γ΄ Δόση του Προϋπολογισμού που έχουν καταθέσει, δηλαδή, συνολικά μέχρι σήμερα το 95% αυτού.

Συγκεκριμένα, έχουν πληρωθεί, μέχρι σήμερα, οι 270 φορείς (από τους 276), για τις 860 δομές τους,  οι οποίες απασχολούν 3.072 εργαζόμενους και εξυπηρετούν 72.000 άτομα.

Δεν έχει πληρωθεί η εξόφληση, που αντιστοιχεί μόνο στο 5% του συνολικού ποσού, αποκλειστικά δηλαδή  των φορέων που έχουν αποστείλει στην ΕΕΤΑΑ, τα παραστατικά πληρωμής τους τις τελευταίες 10 ημέρες.

Όλοι οι φορείς, που πληρούν τις προϋποθέσεις και έχουν καταθέσει όσα έγγραφα προβλέπονται, μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας , θα έχουν πληρωθεί και το 100% του ποσού.

Οι διαδικασίες πληρωμής των φορέων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», όπως προβλέπεται από την παρούσα Προγραμματική Σύμβαση αλλά και τις αντίστοιχες των προηγούμενων ετών, ολοκληρώνονται πάντοτε μέχρι τις 31/5/2020.

Η κυβέρνηση, προχώρησε άμεσα στη νέα προγραμματική σύμβαση για την παράταση του Προγράμματος μέχρι την 30.9.2020 και τις αμέσως επόμενες μέρες θα ξεκινήσει η προκαταβολή προς τους φορείς που θα είναι το 75% του ετήσιου προϋπολογισμού τους, σύμφωνα και με τις οδηγίες που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αγ. Δημητρίου: “Παναγούλεια 2024”-Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τη μνήμη του Αλέξανδρου Παναγούλη

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου διοργανώνοντας  για  άλλη μια  χρονιά  τα Παναγούλεια και την Ειρηνοδρομία 2024,τιμά…

Ρεπορτάζ 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαμία: Στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων μετά από τροφική δηλητηρίαση

Τροφική δηλητηρίαση υπέστησαν δεκάδες μαθητές στη Λαμία, οι οποίοι χθες το βράδυ αλλά και σήμερα…

Ρεπορτάζ 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο ΕΣΠΑ το πρώτο μεγάλο έργο του ΣΒΑΑ του Δήμου Ηγουμενίτσας

Στον Δήμο Ηγουμενίτσας, ξεκινά η εκτέλεση του προγράμματος ανάπλασης επιλεγμένων περιοχών. Πιο συγκεκριμένα, εγκρίθηκε από…