Άρθρο Localit 27 Αυγούστου, 2013

ΥΠΕΣ: Δεκτά όλα τα παιδιά στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς -Σίμος Δανιηλίδης: Μένουν εκτός 2.000 παιδιά

padikos stathmosΤην δέσμευση ότι θα γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά στους  Βρεφονηπιακούς σταθμούς  κάνει γνωστή με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.

Ωστόσο με σημερινή δήλωσή του σε τηλεοπτικό σταθμό ο  Σίμος Δανιηλίδης, επικεφαλής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ και δημάρχος Νεάπολης -Συκεών, υποστηρίζει ότι  «τα επιπλέον ποσά που εγκρίθηκαν για τη χρηματοδότηση θέσεων στους παιδικούς σταθμούς δεν καλύπτουν το σύνολο των δικαιούχων».  Όπως υπογράμμισε τα επιπλέον 30 εκατ. ευρώ που ανακοινώθηκαν χθες από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και τα Υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας καλύπτουν μεν πάνω από το 95% των  δικαιούχων, ωστόσο περίπου 2.000 παιδιά μένουν εκτός. Ο Σ. Δανιηλίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις σχετικές εξελίξεις, ενώ απηύθυνε έκκληση προς τους αρμόδιους υπουργούς να βρεθεί λύση για το 100% των παιδιών.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τρίτης το υπουργείο Εσωτερικών γίνονται γνωστά τα εξής:

Για πρώτη φορά και παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία  δημιουργείται η δυνατότητα όλα τα παιδιά που πληρούν τα οικογενειακά κριτήρια να γίνουν δεκτά στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς όλης της χώρας.

Ποτέ άλλοτε από την στιγμή που δημιουργήθηκε η δράση «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» δεν  υπήρχαν οι προϋποθέσεις στο να  γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις που είχαν κατατεθεί και κάλυπταν τα κριτήρια.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες των Υπουργείων  Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας καθώς και του Υπουργείου Εσωτερικών  συγκεντρώθηκαν οι απαιτούμενοι πόροι προκειμένου να εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις από τις αιτήσεις που κατατέθηκαν και κάλυπταν τα κριτήρια.

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης συνέβαλε σημαντικά στην επίτευξη του στόχου δίνοντας επιπλέον 15 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα ο Υπουργός Εργασίας και κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννης Βρούτσης εξασφάλισε επιπλέον 15 εκατομμύρια ευρώ.  Το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε καλύπτει σχεδόν το σύνολο των παιδιών που πληρούσαν τα κριτήρια και κανένα παιδί δεν θα μείνει έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…