Άρθρο Localit 21 Οκτωβρίου, 2014

ΥΠΕΚΑ: Επενδυτικό σχέδιο 220 εκ. ευρώ για εξοικονόμηση ενέργειας σε δημόσια κτήρια

ενέργειαΚονδύλι ύψους 220 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ για δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε κτήρια του δημοσίου θα επενδύσει το υπουργείο Περιβάλλοντος από την επόμενη Προγραμματική Περίοδο, σύμφωνα με δηλώσεις του Γ. Μανιάτη. Το επενδυτικό σχέδιο, σύμφωνα με την εκτίμηση του υπουργού μπορεί μελλοντικά να αγγίξει ακόμη και το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ οι θέσεις εργασίας που προβλέπεται να δημιουργηθούν θα φθάσουν τις 15 χιλιάδες.

Το πρόγραμμα αφορά επενδύσεις εξοικονόμησης ενέργειας μεταξύ άλλων σε νοσοκομεία, σχολεία, αντλιοστάσια, κολυμβητήρια, αλλά και τον ηλεκτροφωτισμό δημοτικών και εθνικών οδών. Οι επενδύσεις θα αποπληρωθούν από την εξοικονόμηση ενέργειας που θα προκύψει από αυτές και η οποία εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει το 40%.

Το πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας σε δημόσια κτήρια θα απορροφήσει 220 εκατ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ και αποτελεί τον ένα από τους τρεις πυλώνες της στρατηγικής εξοικονόμησης ενέργειας. Οι άλλοι δύο είναι η εφαρμογή αντίστοιχου προγράμματος για επαγγελματικά κτήρια και η συνέχιση του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ Οίκον».

Ωφελημένοι από τις δράσεις αυτές είναι εκτός από τους καταναλωτές, το περιβάλλον, η οικοδομή, η απασχόληση και η εθνική οικονομία ενώ σημείωσε ως ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι οι πρώτες ύλες για τις εργασίες εξοικονόμησης ενέργειας παράγονται σε ποσοστό 70 – 75 % από ελληνικές βιομηχανίες.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…