Άρθρο Localit 30 Ιουνίου, 2022

Ηράκλειο: Ξεκινούν οι δωρεάν ξεναγήσεις για τους επισκέπτες της πόλης από το Δήμο

O Δήμος Ηρακλείου για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ξεναγεί τους επισκέπτες της πόλης, στα αξιοθέατα και στην ιστορία της,  με τις δωρεάν ξεναγήσεις που πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη. Οι ξεναγήσεις γίνονται από επαγγελματίες ξεναγούς στην αγγλική γλώσσα και ξεκινάνε στις 11:00, έξω από το Info point του Δήμου που βρίσκεται στα Λιοντάρια.

Πέρα από τις προγραμματισμένες αυτές ξεναγήσεις υπάρχει η δυνατότητα, εφόσον ζητηθεί από το Τμήμα Τουρισμού να γίνει ξενάγηση για ομάδα επισκεπτών μέσα στην πόλη με θεματολογία που σχετίζεται με τα ενδιαφέροντα της κάθε ομάδας και σε γλώσσα που θέλει το κάθε γκρουπ.

Όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Γ. Σισαμάκης: «Είναι χρέος μας να δώσουμε την ευκαιρία και στους μεμονωμένους επισκέπτες της πόλης να γνωρίσουν τον πολιτισμό μας. Συνεργαζόμαστε με το «Tourist guides of Crete- Κέντρο Τουριστικών Επιχειρήσεων Διπλωματούχων Ξεναγών Ι.ΚΕ.» και οι καλύτεροι ξεναγοί είναι στη διάθεση των επισκεπτών για να περιηγηθούν μαζί τους στο Ηράκλειο ,να τους μιλήσουν για την πόλη, τα μνημεία, τα ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν και έχουν καταστήσει αυτή την πόλη τόσο μοναδική. Μάλιστα την επόμενη εβδομάδα οι ξεναγοί θα κληθούν να γνωρίσουν την πόλη και τα μουσεία της σε 200 άτομα της Ομογένειας από την Αμερική»

Το 2021 παρά τις αντίξοες συνθήκες ξεναγήθηκαν 700 επισκέπτες και 1200 μαθητές και εκπαιδευτικοί καθώς στο πλαίσιο της  δράσης για την γνωριμία με την πόλη τους μήνες που είναι ανοικτά τα σχολεία,  γίνονται ξεναγήσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα όλων των βαθμίδων και από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό μετά από ραντεβού.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για  ραντεβού  ξενάγησης είναι 2813409777/780 ή στο email:tourism@heraklion.gr

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 Σε επιφυλακή ο μηχανισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Σε επιφυλακή βρίσκεται από σήμερα έως και το Δεκαπενταύγουστο το Αυτοτελές Τμήμα της Πολιτικής Προστασίας…

Ρεπορτάζ 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Θάσο

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί πλέον η φωτιά στη Θάσο. Με το πρώτο φως της…

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πυροσβεστική: Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Θάσο

Συνολικά 61 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην χώρα, οι περισσότερες από τις οποίες,…