Άρθρο Localit 29 Αυγούστου, 2023

Ξεκίνησε η κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων της Άρνισσας

Σε  εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων της Άρνισσας, όπως ενημερώνει ο Δήμος Έδεσσας. Ο χώρος του εργοταξίου έχει περιφραχτεί και γίνονται χωματουργικές εργασίες.

Η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού σημειώνει ο Δήμος,  «είναι υποέργο του συνολικού έργου που περιλαμβάνει και το αποχετευτικό δίκτυο της Άρνισσας. Το αποχετευτικό δίκτυο, που ήταν ένα δύσκολο και απαιτητικό έργο, έχει ήδη ολοκληρωθεί, καθώς απομένουν μόνο κάποιες αποκαταστάσεις οδών».

Το συνολικό έργο, που αφορά το αποχετευτικό δίκτυο και την κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων, είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ με συνολικό προϋπολογισμό 3.960.561,03€.

«Μετά από σημαντικές τεχνικές δυσκολίες και καθυστερήσεις ξεκίνησε η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού της Άρνισσας, ενώ έχει ολοκληρωθεί το αποχετευτικό δίκτυο και σε λίγους μήνες θα γίνουν οι συνδέσεις.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την προστασία του περιβάλλοντος της λίμνης Βεγορίτιδας και του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής, αλλά και την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, με την αντικατάσταση των σημερινών βόθρων από ένα σύγχρονο αποχετευτικό δίκτυο που θα καταλήγει σε μία αποτελεσματική μονάδα επεξεργασίας λυμάτων» δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Έδεσσας, Γιάννης Μουράτογλου, κατά την επιτόπια επίσκεψή του στο έργο.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μια ακόμη γειτονιά του Αγρινίου άλλαξε όψη μετά από έργα ανάπλασης

Με την ανάπλαση της Ναυπάκτου ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις του σημαντικού έργου της «Ανάπλασης της οδού…

Ρεπορτάζ 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παρεμβάσεις πυροπροστασίας σε όλο τον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Οι παρεμβάσεις πυροπροστασίας που θα γίνουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στο Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, στα…

Ρεπορτάζ 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 «Γεύσεις Αμβρακικού» στην Αμφιλοχία

Γαστρονομική εκδήλωση με τίτλο «Γεύσεις Αμβρακικού», διοργανώνει αύριο Σάββατο 22 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία της…