Άρθρο Localit 09 Νοεμβρίου, 2021

Ξεκινάει η χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων στον Δήμο Κομοτηνής

Ο Δήμος Κομοτηνής ξεκινάει πρώτος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων (υπολειμμάτων τροφών) με σύνθημα «Προστατεύουμε το περιβάλλον, δίνουμε ζωή στη ζωή μας». Όπως ενημερώνει, το Τμήμα Περιβάλλοντος τοποθετεί πιλοτικά καφέ κάδους δημιουργώντας έτσι ένα ακόμη ρεύμα ανακύκλωσης, ενισχύοντας την περιβαλλοντική πολιτική του Δήμου.

Την  Πέμπτη 11 Νοεμβρίου στις 10:00 θα ξεκινήσει η παράδοση των καφέ κάδων από τον Β’ Βρεφονηπιακό Σταθμό Κομοτηνής, στην οδό τέρμα Ακροπόλεως, στην περιοχή του Σταθμού.

Η διανομή των κάδων θα γίνεται τμηματικά, ξεκινώντας από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου, τις εγκαταστάσεις του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, το Γηροκομείο και μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Σε επόμενη φάση θα ενταχθούν και επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, ξενοδοχειακές μονάδες, λαϊκές αγορές, επιχειρήσεις λιανικής πώλησης τροφίμων-ποτών και οικιστικές περιοχές του Δήμου.

Το υλικό που θα συλλέγεται θα μεταφέρεται στις εγκαταστάσεις της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ., όπου μετά από ξεχωριστή επεξεργασία θα παράγεται εδαφοβελτιωτικό υψηλής ποιότητας (κόμποστ).

“Με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, ο Δήμος Κομοτηνής προωθεί την κομποστοποίηση ως μια επιλογή διαχείρισης των οργανικών υπολειμμάτων, η οποία θα επιφέρει μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και ταυτόχρονα εξοικονόμηση πόρων για τη διαχείριση απορριμμάτων, όπως τονίζεται.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 20 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ενοποίηση ιστορικού-τουριστικού με το εμπορικό κέντρο της Έδεσσας

Ένα έργο – σταθμός για την πόλη της Έδεσσας , η ενοποίηση του ιστορικού-τουριστικού με…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κομοτηνή: Νέος αθλητικός εξοπλισμός σε υπαίθριους και κλειστούς χώρους από τον Δήμο 

Στην «Προμήθεια υλικών για την επισκευή και συντήρηση του αθλητικού εξοπλισμού των εγκαταστάσεων και σχολικών…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αθήνα: 350 βυθιζόμενοι κάδοι τοποθετούνται στην πόλη – Πού θα εγκατασταθούν οι πρώτοι 46

Στην εγκατάσταση 350 συστημάτων βυθιζόμενων κάδων προχωρά ο Δήμος Αθηναίων στο κέντρο και τις γειτονιές…