Η αναπτυξιακή πορεία της Κρήτης τα επόμενα χρόνια, οι προκλήσεις και ο ρόλος της Περιφέρειας στη γενικότερη ανάπτυξη της χώρας θα βρεθούν στο επίκεντρο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κρήτης, του οποίου η αυλαία ανοίγει το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου με την ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. Θα προηγηθούν οι χαιρετισμοί του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη και του δημάρχου Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινού.
Πρόκειται για ένα ακόμα αναπτυξιακό συνέδριο που διοργανώνεται στην ελληνική Περιφέρεια με πρωτοβουλία της κυβέρνησης σε συνεργασία με το σύνολο των τοπικών φορέων της Κρήτης.
Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν δύο παράλληλες συνεδρίες.
Στην πρώτη με θέμα: «Παιδεία, Έρευνα και Οικονομία της Γνώσης», ομιλητές θα είναι ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου και ο αν. υπουργός Κώστας Φωτάκης.
Στη δεύτερη με θέμα: «Υποδομές και Πολιτικές για την υγεία», ομιλητές θα είναι ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και ο αν. υπουργός, Παύλος Πολάκης.
Αύριο Πέμπτη στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθούν δύο παράλληλες συνεδρίες.
Στην πρώτη με θέμα: «Επιχειρηματικότητα, Χρηματοδοτικά Μέσα, Δημόσιες Επενδύσεις και Αγροτική Ανάπτυξη», μιλούν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου, ο αν. υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, και ο υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας.
Η δεύτερη έχει θέμα: «Τουρισμός, Απασχόληση και Ανάπτυξη της Υπαίθρου», με ομιλητές, την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Έφη Αχτσιόγλου, τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Τσιρώνη και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.
Οι παράλληλες απογευματινές συνεδρίες θα ξεκινήσουν στις 14.30, και αφορούν:
Η πρώτη τη «Στρατηγική για την Ενέργεια και το Περιβάλλον», με ομιλητές τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη και τον αν. υπουργό, Σωκράτη Φάμελλο.
Η δεύτερη συνεδρία έχει θέμα: «Υποδομές, Μεταφορές και Νησιωτικότητα», με ομιλητές του υπουργούς, Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, και Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της Πέμπτης με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.