Άρθρο Localit 30 Νοεμβρίου, 2015

Ξεκινά στο Παρίσι η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα

Διάσκεψη ΟΗΕ για ΚλίμαΞεκινά σήμερα στο Παρίσι η 21η διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 150 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων. Στόχος της Διάσκεψης είναι να υπάρξει μια ιστορική συμφωνία για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, οι συνέπειες της οποίας είναι όλο και περισσότερο ανησυχητικές.
Η περιοχή έχει μετατραπεί σε φρούριο, λόγω των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων. Υπό την προστασία 2.800 αστυνομικών και στρατιωτικών, στο πάρκο εκθέσεων του Μπουρζέ (βόρεια του Παρισιού), ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-Μουν θα υποδεχθούν τους προέδρους των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι και άλλους ηγέτες από όλο τον κόσμο.
Κατά την έναρξη μιας τελετής, γύρω στις 11:00 (τοπική ώρα – 12:00 ώρα Ελλάδας), θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων του Παρισιού, κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι.
Η διάσκεψη ξεκινά έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο κατά το οποίο πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 2.000 πορείες σε όλο τον κόσμο με αίτημα μια «ισχυρή συμφωνία για το κλίμα» και αμαυρώθηκαν στο Παρίσι από συγκρούσεις.
Η “COP21” που θα φιλοξενήσει 10.000 αντιπροσώπους, παρατηρητές και δημοσιογράφους, είναι η μεγαλύτερη διάσκεψη για το κλίμα, η μεγαλύτερη συγκέντρωση αρχηγών κρατών υπό τον ΟΗΕ εκτός Γενικής Συνέλευσης και η μεγαλύτερη διπλωματική συνάντηση που οργανώθηκε ποτέ στο Παρίσι.
Αντικείμενο των εργασιών θα είναι η επεξεργασία της πρώτης συμφωνίας που θα δεσμεύει το σύνολο της διεθνούς κοινότητας να μειώσει τις εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου ώστε να περιοριστεί στους 2 βαθμούς Κελσίου η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη σε σχέση με την προ-βιομηχανική εποχή.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εκτός Συνόρων 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δημοτικός σύμβουλος στην Ουαλία παραιτήθηκε, όταν κυκλοφόρησαν φήμες ότι είναι ο Banksy

Δημοτικός σύμβουλος στην Ουαλία παραιτήθηκε από το αξίωμά του, όταν κυκλοφόρησαν φήμες ότι είναι ο…

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο 9,4% η καταγραφή ιδιοκτησιών στο Κτηματολόγιο στους δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Χερσονήσου

Πολύ χαμηλή είναι η προσέλευση των  δημοτών στο Κτηματολόγιο για να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους…

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νομοσχέδιο προβλέπει την κάλυψη από τους δήμους λειτουργικών αναγκών Αστυνομίας, Λιμενικού και Πυροσβεστικής

Με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο «Ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων…