Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθεί ξανά αύριο, μετά τη σημερινή αναβολή, ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, μαζί με άλλα 15 άτομα, προκειμένου να δικαστεί για το οικονομικό σκάνδαλο της “Παγίας Προκαταβολής”, που αποκαλύφθηκε στον δήμο Θεσσαλονίκης επί των ημερών της διοίκησής του.
H λεγόμενη “Παγία” αφορά ειδικό «μαύρο» ταμείο για την κάλυψη μικροεξόδων. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, από το ταμείο αυτό εκταμιεύτηκαν ποσά με παράνομο και αδιαφανή τρόπο, και με πρόσχημα να εξυπηρετηθούν επείγουσες και έκτακτες ανάγκες του Δήμου. Η δε ζημιά που -σύμφωνα με το βούλευμα- προκλήθηκε στο Δημόσιο προσεγγίζει τα 1,2 εκατ. Ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Β. Παπαγεωργόπουλος είχε αποφυλακιστεί λόγω αναπηρίας τον περασμένο Ιούλιο από τις δικαστικές φυλακές Διαβατών, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης για υπεξαίρεση 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του κεντρικού Δήμου, κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου.
Για το σκάνδαλο “Παγίας Προκαταβολής” κατηγορούνται, ακόμη, ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, που εξακολουθεί να είναι έγκλειστος στα Διαβατά για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης, οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Αν. Γερογιάννης, Θεοδ. Αθανάσαρος και Μιχ. Ζορπίδης, όπως επίσης έντεκα δημοτικοί υπάλληλοι.
Ανάμεσα στις κατηγορίες που αποδίδονται στους εμπλεκόμενους είναι αυτές της απιστίας, της απάτης, της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας.
Άρθρο Localit 28 Σεπτεμβρίου, 2015
Ξανά στο εδώλιο ο Β.Παπαγεωργόπουλος
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Ετικέτες
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Ρεπορτάζ
23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου
Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…
Ρεπορτάζ
15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών
Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…
Ρεπορτάζ
14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου
Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…