Άρθρο Localit 24 Απριλίου, 2024

Βυζαντινή Εβδομάδα στην Άρτα: Ανάδειξη των Μνημείων μέσω της Παράδοσης και των Εθίμων

Με σειρά εκδηλώσεων, που αναδεικνύουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, η πόλη της Άρτας, ετοιμάζεται να υποδεχτεί τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της Άρτας και της γύρω περιοχής, από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και την Τρίτη 7 Μαΐου, θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στον πλούτο της Βυζαντινής κληρονομιάς και των τοπικών εθίμων, μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.

Όπως περιγράφει χαρακτηριστικά ο Δήμος Αρταίων, “Τα Βυζαντινά Μνημεία, αυτοί οι αρχαιολογικοί θησαυροί που μαρτυρούν την πλούσια ιστορία της περιοχής, θα βρίσκονται στο επίκεντρο των εκδηλώσεων. Στον ναό της Παναγίας της Παρηγορήτισσας, στην Αγία Θεοδώρα, στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, στον Άγιο Βασίλειο, στις γραφικές γειτονιές της πόλης, θα ζωντανέψουν έθιμα, προσφέροντας στους επισκέπτες μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν – ταυτόχρονα – την αρχιτεκτονική και την ιστορία αυτών των μνημείων”.

“Η Μεγάλη Εβδομάδα στη Βυζαντινή Άρτα αναδεικνύει τη μεγάλη προσέλευση των επισκεπτών που αναζητούν μια μοναδική εμπειρία πολιτισμού και παράδοσης. Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε αυτήν την εορταστική εβδομάδα και να ανακαλύψετε το κατανυκτικό Πάσχα της Άρτας, όπου η ιστορία συναντά τη σύγχρονη ζωή με έναν μοναδικό τρόπο”, αναφέρει στο κάλεσμά του.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Δήμο Αρταίων με την ευγενική αρωγή της Ι. Μητρόπολης Άρτας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

www.arta.gr/vyzantini-evdomada-stin-arta-anadeixi-ton-mnimeion-meso-tis-paradosis-kai-ton-ethimon/

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Διαδρομές 08 Ιανουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αφιερωμένο στη Νίσυρο του περασμένου αιώνα το ημερολόγιο του Δήμου για το 2024

Τη Νίσυρο των δεκαετιών του 1920 και 1930, αποτυπώνει το ημερολόγιο του Δήμου για το…

Διαδρομές 23 Μαΐου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καστοριά. Δεν τη χορταίνεις!-Νέο προωθητικό βίντεο του Δήμου Καστοριάς

Σε ένα ταξίδι γεύσεων και απαράμιλλης ομορφιάς, προσκαλεί το νέο προωθητικό βίντεο του Δήμου Καστοριάς.…

Διαδρομές 05 Μαΐου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Γρεβενών: «Ταξιδεύω Γρεβενά»-Στο Λαογραφικό Μουσείο Κυπαρισσίου

Το δέκατο τέταρτο διαδικτυακό βίντεο της τουριστικής καμπάνιας του Δήμου Γρεβενών με τίτλο «Ταξιδεύω Γρεβενά», παρουσιάζει…