Άρθρο Localit 08 Ιουλίου, 2016

Βροχή δύο μηνών η ποσότητα νερού που έπεσε χθες τα ξημερώματα στο Βόλο

βροχήΗ διπλάσια ποσότητα βρόχινου νερού που πέφτει κατά μέσο όρο στον Βόλο ολόκληρο τον μήνα Ιούλιο, κάθε χρόνο, έπεσε χθες τα ξημερώματα, κατά τη διάρκεια μίας ώρας, στην ευρύτερη περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με καταγραφές του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας, το ύψος της βροχής που έπεσε στον Βόλο έφθασε τα 28,2 χιλιοστά από τη 1:30 έως τις 2:00, όταν κατά μέσο όρο ολόκληρο τον μήνα Ιούλιο το ύψος της βροχής στην περιοχή αγγίζει τα 15 χιλιοστά.

Το μπουρίνι που ξέσπασε και σάρωσε την πρωτεύουσα της Μαγνησίας προήλθε από τον θεσσαλικό κάμπο και χαρακτηριστικό του ήταν, εκτός από τη νεροποντή, οι θυελλώδεις άνεμοι βορειοανατολικής διεύθυνσης, που έφθασαν σε ταχύτητα τα 57,9 χιλιόμετρα (7,4 μποφόρ).

Η ισχυρότατη καταιγίδα προκάλεσε μόνο πλημμυρικά φαινόμενα στους δρόμους του Βόλου, αφού το αποχετευτικό δίκτυο δεν μπορούσε να απορροφήσει τις τεράστιες ποσότητες νερού που έπεσαν και οι κάθετοι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ σε κεντρικούς δρόμους είχαν ακινητοποιηθεί πάρα πολλά αυτοκίνητα και η ορατότητα είχε περιοριστεί στο ελάχιστο.

Η καταιγίδα διήρκησε περίπου μία ώρα, αλλά τα ισχυρά φαινόμενα είχαν διάρκεια 40 λεπτά, με αστραπές και συνεχείς πτώσεις κεραυνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 30 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η πρώτη «Οδός Αποδήμων Κρητών» στον Άγιο Νικόλαο

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου δημιούργησε μια συμβολική γέφυρα τιμής, μνήμης και πολιτισμού με τους Απόδημους…

Ενδιαφέρουν 30 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πύλης: Ιατρείο στο Γαρδίκι και εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών στην Αθαμανία

Δύο σημαντικές δράσεις με επίκεντρο την υγειονομική φροντίδα, την πρόληψη και την ασφάλεια των κατοίκων…

Ενδιαφέρουν 29 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Η Κέα ως Υδρούσα»: Έκθεση και δράσεις στην Κορησσία

Ο Δήμος Κέας συνδιοργανώνει την έκθεση «Η Κέα ως Υδρούσα- Μύθοι, Μνήμες, Πηγές και Διαδρομές…