Άρθρο Localit 04 Μαΐου, 2020

Βρετανία: Την Κυριακή η ανακοίνωση της σταδιακής άρσης του lockdown από τον Μπ. Τζόνσον

Ο βρετανός πρωθυπουργός σχεδιάζει να ανακοινώσει την Κυριακή πρόγραμμα σταδιακής άρσης του lockdown στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πακέτο μέτρων που θα αυξήσουν την ασφάλεια για τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου.

Με 28.446 νεκρούς, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η δεύτερη πλέον πληγείσα από την επιδημία του κορονοϊού χώρα στην Ευρώπη. Τα περιοριστικά μέτρα επιβλήθηκαν στις 23 Μαρτίου και έχουν παραταθεί μέχρι ην Πέμπτη, οπότε και θα γίνει αξιολόγηση της κατάστασης.

Το σχέδιο που θα ανακοινώσει ο Μπόρις Τζόνσον προβλέπει το κλείσιμο των καντινών των επιχειρήσεων, την μείωση του αριθμού των κοινών γραφείων, επιπλέον καθαρισμό των χώρων στο πλαίσιο δέσμης μέτρων που η βρετανική κυβέρνηση ελπίζει ότι θα επιτρέψει την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων, σύμφωνα με δημοσιεύματα του BBC και των Financial Times.

Οι εργαζόμενοι που θα έρχονται σε επαφή με το κοινό θα πρέπει να είναι προστατευμένοι με πίνακες πλεξιγκλάς και οι εργαζόμενοι που έχουν την δυνατότητα θα ενθαρρυνθούν να συνεχίσουν να εργάζονται εξ αποστάσεως.

Οσοι θα επιστρέψουν στο γραφείο θα εργάζονται με διαφοροποιημένα κλιμακωτά ωράρια ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός στο μετρό και τα τρένα του προαστιακού.

Πριν υποδεχθούν και πάλι τους εργαζομένους τους, οι επιχειρήσεις πρέπει να κάνουν μία αξιολόγηση ρίσκου, αναφέρεται στο κυβερνητικό σχέδιο άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Εάν δεν μπορεί να τηρηθεί η σύσταση για απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των εργαζομένων, αντιμετωπίζεται το ενδεχόμενο χρήσης προστατευτικού εξοπλισμού. Η πρόταση δημιουργεί ερωτήματα εκ μέρους των επιχειρηματιών.

«Χρειάζεται μία σαφής οδηγία», δήλωσε στο BBC ο Ανταμ Μάρσαλ, γενικός διευθυντής των βρετανικών εμπορικών επιμελητηρίων.

Η εφαρμογή μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης στα αεροδρόμια και τις μεταφορές είναι πρακτικά αδύνατη, εκτιμά από την πλευρά του ο Τζον Χόλαντ-Κέι, διευθυντής του αεροδρομίου του Χίθροου.

«Αυτό δεν πρόκειται να λειτουργήσει στα αεροδρόμια και σε κάθε άλλο δημόσιο μέσο μεταφοράς. Το πρόβλημα δεν είναι το αεροσκάφος, το πρόβλημα είναι η έλλειψη χώρου στο αεροδρόμιο», γράφει ο Τζον Χόλαντ-Κέι στην Telegraph. «Για μόνο ένα μεγάλο αεροσκάφος, θα υπήρχε ουρά αναμονής μήκους ενός χιλιομέτρου».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…

Εκτός Συνόρων 12 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Με 18 αθλητές ο Δήμος Ήλιδας στους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες

Ο Δήμος Ήλιδας συμμετείχε στους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες, οι οποίοι φέτος πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Χουαλιέν…

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θήρας: Πρωτοβουλία για τη στέγαση των εκπαιδευτικών

Ο Δήμος Θήρας συνεχίζει την πρωτοβουλία για τη στήριξη της στέγασης των εκπαιδευτικών, με στόχο…