Άρθρο Localit 11 Ιουνίου, 2021

Βρετανία: Η σεξουαλική παρενόχληση έχει μετατραπεί σε “κοινοτοπία” μεταξύ των μαθητών

Η σεξουαλική παρενόχληση έχει μετατραπεί σε “ κοινοτοπία” μεταξύ των μαθητών στη Βρετανία, με σχεδόν τα εννέα κορίτσια στα δέκα να καταγγέλλουν ότι έχουν υποστεί σεξιστικές προσβολές και ότι έχουν λάβει φωτογραφίες ή βίντεο σεξουαλικού χαρακτήρα, αποκαλύπτει έκθεση της κρατικής υπηρεσίας Παιδείας και Υπηρεσιών για τα Παιδιά (Ofsted) η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Πέμπτη.

Τον Απρίλιο, η βρετανική κυβέρνηση ζήτησε από την Ofsted να εξετάσει την κατάσταση στα σχολεία, έπειτα από σειρά μαρτυριών εφήβων, κυρίως κοριτσιών, στον ιστότοπο “ Everyone’s Invited”, που κατήγγειλαν σεξιστικές προσβολές και βία σεξουαλικής φύσης, φέροντας στο προσκήνιο μια “ κουλτούρα βιασμού” στα σχολεία.

Αφού επισκέφθηκε 32 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία και συνομίλησε με 900 μαθητές, η υπηρεσία παρατήρησε ότι παιδιά και έφηβοι “ συχνά θεωρούν ότι δεν υπάρχει κανένα όφελος να καταγγείλουν ή να αντισταθούν σε κακοποιητικές συμπεριφορές, διότι θεωρούνται φυσιολογική εμπειρία”.

“ Πολλοί εκπαιδευτικοί και διευθυντές σχολείων υποτιμούν το εύρος του προβλήματος”, τονίζει η Ofsted.

Στη διάρκεια των συνεντεύξεων που πήραν οι επιθεωρητές της υπηρεσίες από τους μαθητές έμαθαν για παράδειγμα ότι τα αγόρια μοιράζονται μεταξύ τους “ γυμνές” φωτογραφίες, σαν να κάνουν “ συλλογή”, σε πλατφόρμες όπως το WhatsApp και το Snapchat. Ενώ κάποια κορίτσια μετατρέπονται σε θύματα “ ανεπιθύμητων αγγιγμάτων στους διαδρόμους των σχολείων”.

“ Η έκθεση αυτή με σόκαρε”, σχολίασε η Αμάντα Σπίλμαν, επικεφαλής επιθεωρήτρια της Ofsted, σε ανακοίνωσή της. “ Η σεξουαλική παρενόχληση δεν θα πρέπει ποτέ να θεωρείται κάτι φυσιολογικό και δεν πρέπει να έχει θέση στα σχολεία μας”, τόνισε.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό πρέπει να ενημερωθεί καλύτερα και τα σχολεία πρέπει να βελτιώσουν τους μηχανισμούς καταγγελίας καθώς και να τιμωρούν τους δράστες, υποδεικνύει η Ofsted.

Η υπηρεσία ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση να ασχοληθεί με το πρόβλημα της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στο διαδίκτυο, για παράδειγμα την ευκολία με την οποία τα παιδιά μπορούν να αποκτούν πρόσβαση σε πορνογραφικό υλικό.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Βρετανός υπουργός Παιδείας Γκάβιν Ουίλιαμσον χαρακτήρισε τα ευρήματα της έρευνας της Ofsted “ πολύ ανησυχητικά”. Διαβεβαίωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση θα προσφέρει “ επιπλέον στήριξη στο προσωπικό” που είναι αρμόδιο να προστατεύει τους μαθητές, θα κάνει “ έντονες συστάσεις” για θέματα υγείας και σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και θα χρηματοδοτήσει τηλεφωνική γραμμή βοήθειας για τα παιδιά.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εκτός Συνόρων 18 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατά 4% αυξήθηκε ο αριθμός των εκτοπισμένων παγκοσμίως, παρά την πανδημία

Παρά την πανδημία, ο αριθμός των ανθρώπων που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους το 2020 εξαιτίας…

Εκτός Συνόρων 11 Μαΐου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλιφόρνια: Μια γιγαντιαία σεκόγια εξακολουθεί να σιγοκαίει από το καλοκαίρι του 2020

Μια γιγαντιαία σεκόγια στην Καλιφόρνια εξακολουθεί να σιγοκαίγεται μετά την τεράστια δασική πυρκαγιά που είχε…

Εκτός Συνόρων 11 Μαΐου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΗΠΑ-Covid-19: Σύντομα δωρεάν εμβολιασμοί στο μετρό της Νέας Υόρκης

Να εμβολιαστεί κανείς δωρεάν εναντίον της Covid-19 στο μετρό της Νέας Υόρκης; Αυτό θα είναι…