Άρθρο Localit 26 Μαΐου, 2015

Βραβείο αριστείας για πρωτοβουλίες στον τομέα της Κοινωνίας των Πολιτών

Βραβείο αριστείας Κοινωνία των ΠολιτώνΤο βραβείο για την Κοινωνία των Πολιτών 2015, με θέμα την καταπολέμηση της φτώχειας, προκηρύσσει για έβδομη φορά η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή.

Θα βραβευθούν πρωτοβουλίες με στόχο την βελτίωση της οικονομικής και κοινωνικής ένταξης ατόμων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ή την αντιμετώπιση του αυξανόμενου κινδύνου φτωχοποίησης στην Ευρώπη.

Μπορούν να συμμετέχουν οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών ή και άτομα που έχουν αναπτύξει πρωτοβουλίες σχετικές με την καταπολέμηση της φτώχειας.

Ωστόσο, οι διαγωνιζόμενοι δεν θα υποβάλλουν απευθείας υποψηφιότητες στην ΕΟΚΕ αλλά θα πρέπει να προταθούν από ένα ή περισσότερα μέλη της ΕΟΚΕ, από εθνικά οικονομικά και κοινωνικά συμβούλια ή από ευρωπαϊκές οργανώσεις και δίκτυα της κοινωνίας των πολιτών.

Οι πρωτοβουλίες πρέπει να είναι καινοτόμες και να έχουν συμβάλλει αποφασιστικά στη βελτίωση της ευημερίας των σχετικών κοινοτήτων.

Το βραβείο συνοδεύεται από ποσό ύψους 5.000 ευρώ που μπορεί να κατανεμηθεί σε πέντε το πολύ νικητές. Η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων λήγει στις 31 Ιουλίου 2015. Η τελετή απονομής έχει προγραμματιστεί για τις 10 Δεκεμβρίου 2015 στις Βρυξέλλες.

Περισσότερες πληροφορίες:  Ιστοσελίδα του βραβείου

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 15 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νίκαιας–Αγ. Ι. Ρέντη: Πραγματοποιήθηκε η 4η Γιορτή Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 14 Μαΐου 2026, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»…

Ρεπορτάζ 14 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Καταβολή επιδόματος σίτισης και στέγασης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Ο Δήμος κατέβαλε τα πρώτα ποσά για το διάστημα Νοεμβρίου – Απριλίου, στηρίζοντας έμπρακτα τους…

Ρεπορτάζ 12 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: UCI Mobility & Bike City Forum 2026

Τιμητική διεθνή διάκριση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας (UCI) έλαβε ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο…