Άρθρο Localit 06 Δεκεμβρίου, 2018

Βράβευση Εθελοντικών Οργανώσεων στο πλαίσιο του συνεδρίου της ΚΕΔΕ

Η ΚΕΔΕ με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού πραγματοποίησε χθες ειδική τελετή βράβευσης 80 εθελοντικών οργανώσεων στο πλαίσιο του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της.

Σε κατάμεστη αίθουσα στο Κάραβελ, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης βράβευσε τις ομάδες των εθελοντών και εξέφρασε τις ευχαριστίες του ίδιου και των συναδέλφων του σε όλους τους εθελοντές οι οποίοι προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες και τη βοήθειά τους.

«Ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ και ως απλός Πολίτης υποκλίνομαι στους εθελοντές οι οποίοι με κάθε τρόπο και μέσον, προσφέρουν διαχρονικά και με ανιδιοτέλεια, όπου και όποτε παραστεί ανάγκη» σημείωσε ο Γ. Πατούλης και πρόσθεσε:

Με την σημερινή εκδήλωση και τις βραβεύσεις στις ομάδες εθελοντών μας δίδεται η ευκαιρία να αναδείξουμε την αξία του εθελοντισμού και ταυτόχρονα  να τιμήσουμε τους χιλιάδες συμπολίτες μας οι οποίοι με τη στάση ζωής τους μας ανοίγουν το δρόμο της ελπίδας και της αισιοδοξίας για ένα φωτεινό μέλλον. Ένα μέλλον που όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να βγει η χώρα από την παρατεταμένη κρίση.

Ο Εθελοντισμός ως διαρκή πράξη ανιδιοτελούς προσφοράς και στάσης ζωής προάγει αξίες και διαμορφώνει συνειδήσεις, με στόχο την κοινωνική αλληλεγγύη και τη συνοχή στις ιδιαίτερα κρίσιμες συνθήκες, που βιώνουμε ως χώρα και κοινωνία.

Απευθυνόμενος στους εθελοντές ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε:

Σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ θερμά. Αποτελείται  το ζωντανό κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας, μια υγιής δύναμη που μέσα από τη δική της ενέργεια θα προκύψει η αλλαγή. Δεσμεύομαι ότι από όποια θέση και αν βρίσκομαι θα είμαι δίπλα σας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που θα ενισχύουν τις εθελοντικές δράσεις και θα θωρακίζουν τους συνανθρώπους μας που συμμετέχουν σε αυτές.

Σημαντική  η συμβολή  εθελοντών  σε περιόδους έκτακτης ανάγκης

Οι εθελοντές, με την κατάλληλη εκπαίδευση και λαμβάνοντας τις αναγκαίες πιστοποιήσεις, μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά σε περιόδους έκτακτης ανάγκης. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τη συζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε στη θεματική ενότητα Πολιτικής Προστασίας του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ.  Χαιρετισμό απεύθυναν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, ο Ε. Λέκκας Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών καταστροφών του ΕΚΠΑ, Ο Γ. Ψαθάς,  Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Διρφύων –Μεσσαπίων και ο  Μ.  Χάλαρης, αντιπρόεδρος της Ένωσης Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλάτσι: Αγορά οικοπέδου από τον Δήμο για δημιουργία παιδικής χαράς

Αγοράστηκε από τον Δήμο Γαλατσίου, μετά από προσπάθειες πολλών ετών, το οικόπεδο στη συμβολή των…

Ρεπορτάζ 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Άρτα: Επεκτείνεται το πρόγραμμα τοποθέτησης Καφέ Κάδων στον Δήμο

Επεκτείνεται το πρόγραμμα τοποθέτησης Καφέ Κάδων (Βιοαποβλήτων) στον Δήμο Αρταίων. Η νέα επέκταση στις Κεραμάτες,…

Ρεπορτάζ 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκτυο ηλεκτρικών ποδηλάτων στον Δήμο Μυτιλήνης

Στην εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων, θα προχωρήσει ο Δήμος Μυτιλήνης, στο πλαίσιο ενίσχυσης…