Άρθρο Localit 15 Μαΐου, 2019

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Ομαλοποιείται η κατάσταση στις πλημμυρισμένες περιοχές

Ομαλοποιείται σταδιακά η κατάσταση στις πλημμυρισμένες περιοχές στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, σε ορισμένα τμήματα της οποίας κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ωστόσο, σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένουν οι αρμόδιες αρχές με τη συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας στις περιοχές Πρίγιεντορ και Σάνσκι Μοστ στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, όπου η άνοδος της στάθμης του ποταμού Σάνα απειλεί εκατοντάδες οικιστικά και επαγγελματικά ακίνητα.

Οι πλημμύρες στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, σε συνδυασμό με τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, έθεσαν σε συναγερμό και τις αρχές των γειτονικών χωρών.

Στην Κροατία, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Κοστάϊνιτσα (Kostajnica), περίπου 90 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ζάγκρεμπ, όπου η στάθμη των υδάτων του ποταμού Ούνα έφτασε τα 419 εκατοστά και εκτιμάται ότι θα ανέβει στα 500, 37 εκατοστά χαμηλότερα από το υψηλότερο επίπεδο που καταγράφηκε ποτέ, το 1955. Ο επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, Μίλκο Πριτς, δήλωσε ότι δεν απειλούνται κάτοικοι της περιοχής, ούτε και οι περιουσίες τους, όμως οι αρχές παραμένουν σε εγρήγορση, για να ανταποκριθούν έγκαιρα σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, έχει συνεχή επικοινωνία με τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Εσωτερικών, Τόμισλαβ Κόριτς και Νταβόρ Μποζίνοβιτς αντίστοιχα, καθώς και με τον επικεφαλής της περιφέρειας Κάρλοβατς, Νταμίρ Γέλιτς. “Η κατάσταση στο Κάρλοβατς φαίνεται να είναι υπό έλεγχο” επισήμανε ο κ. Πλένκοβιτς και υπογράμμισε ότι τα έργα και οι επενδύσεις που έγιναν για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας και τη θωράκιση των υποδομών, έδωσαν τα πρώτα αποτελέσματα, καθώς επετεύχθη η προστασία σημαντικών υποδομών στη χώρα από τις έντονες βροχοπτώσεις.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: UCI Mobility & Bike City Forum 2026

Τιμητική διεθνή διάκριση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας (UCI) έλαβε ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο…

Ρεπορτάζ 12 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βριλήσσια: Νέες «έξυπνες» διαβάσεις για μεγαλύτερη οδική ασφάλεια

Ο Δήμος Βριλησσίων προχώρησε σε παρεμβάσεις ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας, με την εγκατάσταση νέων «έξυπνων»…

Ρεπορτάζ 06 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22η ΔΕΒΘ: Η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο του κόσμου του βιβλίου

Από τις 7 έως τις 10 Μαΐου 2026 θα πραγματοποιηθεί η 22η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου…